Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger när kuskeliten gästade Bollnäs

Det blev hemmaseger i Ulf Erikssons 1000-klubbsmatch.
Jan-Olov Åberg var bäst när Sveriges kuskelit gästade Bollnästravet.
– Jag är överraskad, sa Åberg.

Annons

De tolv kuskarna som kom till start i Ulf Erikssons 1 000-klubbsmatch hade totalt vunnit över 40 000 lopp och förutom Eriksson själv fanns storheter som Örjan Kihlström, Erik Adielsson och Jorma Kontio på plats.

Dessa gjorde upp över tre avdelningar där de fick poäng efter placering och vann det första loppet i 1000-klubbsmatchen gjorde Jan-Olov Åberg med Mats Jonsson-tränade Hallsta Bamse.

– Tränaren berättade innan loppet att hästen hade fin form, men samtidigt trodde jag själv att W.A.Mozart och Ulf Eriksson skulle bli svårslagen, sa Åberg.

Segern stod också mellan just Hallsta Bamse och W.A.Mozart.

– Och även om jag körde för andraplatsen i sista sväng lyckades vi hinna dit i sista steget. Hästen var jättebra, sa Åberg.

Den andra avdelningen vann Jorma Kontio med Overlord Broline, men sedan Jan-Olov Åberg lyckats bättre än finländaren i den sista avdelningen stod det klart att hemmakusken blev totalsegrare.

– Det var väldigt små marginaler och hade Ulf Eriksson vunnit den första avdelningen skulle han tagit hem allting istället. Men det var självklart roligt att få sätta alla de andra på plats.

61-åringen avslutade sedan dagen tillsammans med de andra kuskarna där den började – på Kungsholmen – för att fira sin seger.

– Men det blir lugnt för min del för jag har jobb som väntar i morgon, men vi ska njuta av en god middag tillsammans i alla fall.

Åberg som också passade på att hylla kvällens huvudrollsinnehavare Ulf Eriksson efter segern.

– Ulf har precis som jag varit med länge och han är en duktig kusk som kan köra alla typer av hästar.

Åberg var heller inte den enda hemmatränaren som skördade fina framgångar under torsdagen på Bollnästravet för både Robert Skoglund och Tomas Pettersson visade upp fina vinnare.

Skoglund tog först andra segern på mindre än en vecka med Ängsrappen, vilka totalt inbringat 150 000 kronor, och vann också sedan med Cali Fakir.

Andra raka segern handlade det också om för Petterssons Höstbo Stig som spårade från start till mål.

Mer läsning

Annons