Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagmyrenkusken flyttar och får toppjobb

/
  • Efter sex år hos Jan-Olov Persson byter Jan-Ove Olsen till Stall Zet.

Efter sex år i Jan-Olov Perssons stall lämnar förstemannen Jan-Ove Olsen för ett nytt jobb i Stall Zet.
Ett drömjobb enligt honom själv.
– Det är ett av Europas mest intressanta travstall, säger han.

Annons

Jan-Ove Olsen är försteman i Jan-Olov Perssons stall och har jobbat där sedan 2009. Men nu tar samarbetet slut.

20 juli börjar Jan-Ove Olsen jobba i Daniel Redéns Stall Zet på Furuby Gård, mellan Uppsala och Enköping. Ett riktigt drömjobb enligt honom själv.

– Jag var i Bollnäs och träffade Daniel där. Vi gick och småpratade och till slut frågade han om jag inte var intresserad att komma ner och hälsa på för att se om det var intressant att jobba hos honom, säger Jan-Ove Olsen.

Och det var intressant?

– Det kom ju snabbt men kändes helt rätt. Jag är jäkligt stolt och smickrad, det är inget dåligt stall om man säger så. Jag skulle säga att det är ett av Europas mest intressanta travstall.

Arbetsuppgifterna i Stall Zet kommer bli varierande. I stallet finns stjärnhästar som Shaq is Back, som startade elitloppet 2014, samt Delisious U.S som är aktuell i Årjängs stora pris i helgen, då Örjan Kihlström sitter i sulkyn.

– Jag kommer vara en slags hjälptränare och hjälpa till med träningsjobben, avlasta lite. Det blir nog lite olika uppgifter.

38-åringen lämnar Jan-Olov Perssons stall med dubbla känslor. Även om det var ett drömjobb som dök upp, kändes det lite jobbigt att lämna.

– Det känns ju sådär. Jag har varit där i sex år och vi har firat fantastiska framgångar tillsammans och det har varit en rolig och lärorik tid. Men ibland måste man gå vidare, annars kan man bli fast. Det känns lite både och, säger Jan-Ove Olsen.

Från förfrågan till första arbetsdagen har det gått mindre än en månad. Men Jan-Ove Olsen tycker inte att det känns jobbigt med snabba ryck.

– Det är lite så det är i den här sporten. Vill man vara med får man ta snabba beslut, säger han.

Mer läsning

Annons