Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En fantastiskt bra tid"

I sin blott tredje start lyckades Niclas Torstemotränade Pydin sätta banrekord på Skelleftetravet.
Men Hagmyrentränaren lägger ingen större vikt vid det.
– Svårt att ranka. Det viktiga var att han gjorde det på en bra tid, säger han.

Annons

I en tät duell med Perle Odin lyckades treåringen Pydin vinna i Skellefteå. Men det var inte vilken seger som helst. I karriärens blott tredje start sprang hästen in på tiden 29,0/2160 meter via 27,5 på sista varvet, och kunde kassera in 50 000 kronor och nytt banrekord.

– Han fick ju ta över ledningen och höll undan jättebra. En fantastiskt bra tid, säger tränaren Niclas Torstemo som dock inte lägger någon större vikt vid att det blev just nytt banrekord.

– Det är jättesvårt att ranka, det finns så många olika rekord på olika distans, olika åldrar och sånt så det är inte så noga egentligen. Jag tänker inte så mycket på det, det var viktigare att han gjorde det på en så bra tid, säger han.

Duellen med Perle Odin pressade upp tempot men Ove A Lindqvist i sulkyn bakom Pydin kunde ändå köra till en relativt säker seger.

– Den andra hästen tryckte på sista 800 men Pydin gick undan lätt under upploppet.

Segern i Skellefteå var Pydins första. Redan på måndag får hästen en ny chans när det blir tävlingar i Rättvik.

– Lite tätt inpå med veckan efter men det fanns inte riktigt några andra tävlingar att välja på. Han får gå ut där så får vi se hur det går.

Hur bra Pydin kan bli är för tidigt att spekulera kring. Men klart är att potentialen finns där.

– Hur talangfull en häst än är så är det omöjligt att avgöra efter tre starter. Men det är ett väldigt råämne som har förutsättningarna att gå långt. Vi får hoppas han håller sig frisk och fräsch, säger Niclas Torstemo.

Hagmyrentränaren har bara haft 35 starter under våren, men segerprocenten ligger något högre än de senaste tre åren.

– Hela våren har varit ganska trög, jag har haft få tävlingshästar till start. Men nu ser det faktiskt riktigt bra ut på starthästar och unghästar, säger Niclas Torstemo.

Mer läsning

Annons