Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla vinster för Hedström på Hagmyren

Hon red Dollar Boko till seger och tränar vinnande Linda´s Girl.
Linda S Hedström var bäst i ett framgångsrikt hemmalag vid tävlingarna på Hagmyren.
– Jag är så himla glad, sa Linda.

Annons

Hemmatränaren inledde söndagen på Hudikovalen med att hoppa upp i sadeln på Per Linderoths V75-meriterade montédebutant Dollar Boko. Linda red ett perfekt lopp i andra-tredje par utvändigt och även om det såg ut att bli långt fram när attacken sattes in halvvarvet kvar var ekipaget först när mållinjen nåddes.

– Jag ville ge Dollar Boko en bra upplevelse i sin första montéstart och det var en jättehärlig häst att rida och kapaciteten på honom är grym, sa Linda.

Just montésporten ligger 35-åringen varmt om hjärtat och Hedström var också tidigt ute med att prova disciplinen som introducerades på svensk mark i början av 2000-talet.

– Jag har alltid att gillat att rida, det gjorde jag redan innan montésporten kom hit, och visst brinner jag lite extra för disciplinen.

I dag tillhör Linda, även om hon själv inte vill sticka ut hakan, landets bästa i sadeln.

– Nä, det vet jag inte. Men jag åkte och tävlade överallt i början och skaffade mig nyttig erfarenhet och viktiga kontakter. Nu är jag otroligt tacksam över att få rida så fina hästar som Dollar Boko, sa Linda ödmjukt.

Hon selade också ut en egentränad vinnare under tävlingsdagen då Linda´s Girl och Tomas Pettersson spårade varje meter av sitt lopp. Hagmyrentränaren provade sin häst i jänkarvagn för första gången och det fyraåriga stoet var klart positiv då hon vann på nya rekordet 1.14,3a/1 640 meter.

– Jag har ingen större erfarenhet av jänkarvagnar, men det var helt otroligt vilken effekt det gav och nu får vi nog testa det i lite större omfattningar framöver.

Och namnet Linda´s Girl då?

– Ägarna gav bort Ajax Ibra till Trogsta Hästsemin och eftersom hästen tävlade framgångsrikt i min regi fick de upp ögonen för mig som tränare. Och då de sedan fick en häst som hette Linda´s Girl tyckte de att den skulle tränas av mig som hade samma namn.

Bäst när det kom till största segerchecken var dock hemmatränaren Jan-Olov Persson vars Klack Kalle med Ulf Ohlsson i sulkyn vann dagens högst doterade lopp med 50 000 kronor till vinnaren.

– Det löste sig bra på alla sätt under loppet och hästen kändes jättefin hela vägen. Han hade också gjort sig förtjänt av segern, sa Ohlsson.

Noterbart från tävlingarna var annars att Hagmyrens Peter Grundmann satte punkt för en grym vecka innehållandes fyra segrar på fyra starter då Emma Mattsson var överlägsen i montéloppet för kallblod med Min Lilla Luring

Totalt blev det med Dollar Boko inräknad fem segrar för hemmalaget under tävlingsdagen då även Malin Lindells Norrbo Krabat var först över mållinjen.

Mer läsning

Annons