Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så skoj på hemmaplan för "smygaren" Örjan Kihlström

Först kom skyfallet - därefter en Monster Monsun. Men det fanns fler glädjeämnen än Fredrik Fransson när Bollnästravet återigen stod som värd för V75. Som en dubbel på dubbeln för Bollnässonen Örjan Kihlström.

Annons

Det började bra med på V75 när Ulf Eriksson skrällde bakom Anders Svanstedt-tränade Fika.

Efter en hård kubbning genom sista sväng, där utvändige favoriten Backorder länge såg ut som en vinnare, var det ändå Ulf som drog längsta strået.

Regnet öste ner och det var en ganska tung V75-bana på Bollnäs.

– När Backorder kopplade grepp tänkte jag att nu får vi försöka bli tvåa, men hundra kvar såg jag att den slog av på takten samtidigt som minhäst kändes stark, sade Eriksson.

– För några år sedan vann jag åt Åke och nu fick jag vinna åt Anders, så Svanstedts är bra att köra åt, fortsatte Ulf.

Erik Adielsson fick inte vinna i favoritposition bakom Backorder, men tog snabb revansch med stallkamraten Palermo Broline som trots bakspår kunde köra sig till ledningen och sedan vann hur lätt som helst i skyfallet under loppet.

Bästa hästen i Silverdivisionen hade Ulf Ohlsson som satt bakom ReijoLiljendahls-tränade Fire To The Rain som tog ned ledande Heroisk Sjöhammar från utsidan och vann på 1.13,2a/2 140 meter.

Peter G Norman har en talang i Sloppy Joe som kommit tillbaka efter gaffelbandsskada och var bara bäst i klass L-loppet.

Örjan Kihlström tog hem båda DD-loppen, här det första (Bollnäsloppet) med Västerbo Highflyer

Ingen V75-omgång i Bollnäs är fullständig utan Örjan Kihlström och han fick avrunda omgången genom att vinna båda DD-loppet på Kihlström-manér.

Syntes inte i loppen förrän det skulle avgöras och med Daniel Redén-tränade Västerbo Highflyer vann han Bollnäsloppet.

– Vi kom bra till från början, men fick en dålig rygg på sista bortre,förklarade Örjan.

– Jag var lite i valet och kvalet där, men bestämde mig för att lita på hästenskapacitet, fortsatte han efter ytterligare en storloppsseger.

Hela tävlingsdagen började också på bästa sätt när LindaHedström-tränade Just Indeed vann montéloppet och samtidigt passerade en miljon kronor insprunget bara i monté.

I sadel satt Lena Fritz som inte var så nöjd inledningsvis i loppet.

– Nej, när jag hamnade i dödens, men hästen har varitjättebra i de senaste starterna, sade Lena efter segern på 1.14,9a/2 140 meter.

Började det bra gjorde det däremot inte för Kenth Åkerlund bakom Thomas Lönn-tränade Chenin Clanc i V4-avslutningen.

Han orsakade först en omstart och när den giltiga starten gick blev det en galopp kort efter start - ändå stod han där som en vinnare när loppet var kört.

– Hon tappade 20-talet meter och sedan smög jag fram och i sista kurvan kändes hon stark och fin, sade Kenth efter sin andra raka seger med 4-årsstoet.

Segertiden blev 1.16,5/2 140 meter sedan hon visat 1.14,2/1 900 meter eftermarkförlusten.

Däremellan blev det två gånger Ove A Lindqvist. Först med Mofaksan som säkertplockade ned ledande favoriten Junifaks. Gävleamatören Mikael Olsson äger ochtränar.

– Jag träffade Mikael för några månader sedan och då sa han att jag skulle fåköra Mofaksan, men inte förrän hon var i ordning och det kände jag i värmningeni dag, sade Lindqvist efter segern på nya banrekordet 1.23,2a/1 640 meter.

Soligare travutflykt har ju skådats...

Mer läsning

Annons