Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den första segern efter nitton missar

/
  • Efter nitton starter utan vinst tog Bätra Lomen en efterlängtad seger.
  • Huckleberry Finns med Jenny Brunzell på ryggen tog en säker seger.
  • Benji Dana var ohotad etta med Tomas Pettersson i sulkyn.
  • King Creole kom från två galopper i ryggen och smög sig till en oväntad seger.

Efterlängtade segrar var genomgående under lördagskvällen på Hagmyren.

Annons

Alla segrar är sköna, men när Bältra Lomen efter nitton starter utan seger och med en nolla i segerkolumnen från  2014 fick vända upp rätt väg, kändes det säkert extra bra för Janne Schön. Det var dessutom inte vilket lopp som helst, när 9-åringen vann skaffade stall Bältra en inteckning i Hästägareföreningens Vandringspokal som han avgjorde från utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.27,8/2 660 meter.

– Det var ett skönt besked, menade Jan Schön.

– Jag hade bestämt mig för ett offensivt upplägg, men jag ville inte överforcera honom trots att jag hade grepp på ledaren ett par gånger, fortsatte Schön som även för egen del hoppas på ett positivt besked då han till veckan gör sin sista cancerbehandling.

I varmblodens avdelning av Hästägareföreningens Vandringspris fick Tomas Pettersson låna Benji Dana av Romme-tränaren Rikard Lind. Han fick dessutom överta ledningen när favoriten Orlando Triss galopperade knappa 800 kvar och gick sedan för egen maskin undan till en lätt seger före Ascoli och Flying Postman.

Stall Dana i Bålsta äger och får inteckningen efter segern på 1.17,2/2 640 meter.

– Tränaren rapporterade toppform och jag körde därefter, förklarade Tomas Petterson.

– Jag var inte med i någon körning från start, men när de började röra på sig efter ett varv kände jag mig tvingad att gå, förklarade han.

I uttagningsloppet till DAM-SM blev det hårt i mål där Erika Åsblom bakom storfavoriten M.T.Insider så när höll på att bli snuvad på segern av snabbt uppdykande Forever Miracle och Felicia Jansson.

– Jag blev lite överrumplad och var tveksam till att vi var först, tillstod Erika som ändå tilldömdes segern på 1.14,8a/2 140 meter bakom 5-åringen som tränas av Olle Alsén.

Samma tid fick även Forever Miracle och även han tog sig vidare till finalen på Färjestad den 8 augusti. Forever Miracle är tränad och ägd av Romme-amatören Björn Löfgren.

Första årssegern blev det i överlägsen stil för Henrik Svensson-tränade Piedmont som via 1.14,3 sista varvet rundade fältet från fjärde ytter. Segertiden blev 1.15,2/2 160 meter.

I montéloppet blev det en mycket säker seger för Jenny Brunzell på Lise-Lotte Nyströms Huckleberry Finn. Efter 300 meter satt man i spets och släppte sedan ingen i farlig närhet.

Tommy Erikssons King Creole har varit bland de tre främsta i tio av sexton starter, men nu kom han med två galopper i resultatraden och blev bortglömd av spelarna. Det brydde han sig emellertid inte om när han spurtade till en lätt seger över upploppet som en knapp 16-oddsare.

Trots ett lopp utvändigt ledaren i hårt och jämnt tempo var 3-årige Gnistas Adonis bara bäst mot äldre hästar i ett sprinterlopp för Madelene Johansson. Robert Wilhelmsson tränar Neslands Loke-hingsten som vann på 1.29,0a/1 640 meter.

– Sitter man bakom en sådan här är det inte så svårt, menade Madelene efter sin åttonde årsseger.

Tredje gången gillt blev det för Jan-Olov Persson-tränade Bandit som efter två raka galoppmissar vann kvällens inledningslopp i överlägsen stil. Wiktor Kylin-Blom körde för första gången och hästen satt i spets efter 500 meter och lämnade sedan konkurrenterna via 1.31,2 sista tusen.

Ett treåringslopp för ston vanns av Torpa Olea och Göran Thoren. 1.31,6a/2 140 meter blev segern när Danneroamatören Lars Selins talang tog första segern.Kajsa Frick fick avrunda med Västerbo Goalmoney som fick sitta lugn utvändigt ledaren och sticka ifrån sista biten via 1.15,2 sista varvet.

Mer läsning

Annons