Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delicious U.S säkrade plats i Elitloppet efter överlägsen seger på Bollnästravet

Var det Elitloppsvinnaren 2016 vi såg? Efter årsdebuten i Bollnäsfick Delicious U.S. en inbjudan. – Det var ren njutning attse henne, sa Solvallas sportchef Markus Myron.

Annons

Delicious U.S. hade ett fantastiskt 2015 då hon vann flera storlopp och noterades för tre världsrekord.

Till torsdagensV64-tävlingar på Bollnästravet var Daniel Redéns sjuåriga sto redo för årsdebut.

Delicious U.S gjorde årsdebut på Bollnästravet och belönades med en plats i Elitloppet.

Örjan Kihlström satt i sulkyn och från spår sju tog hemmasonen en lugn start innan han sökte sig fram utvändigt om ledande Pippi. 1 050 meter från mål satt den stora favoriten i spets och Delicious U.S. visade sedan 1.10 de sista 600 meterna i helläcker stil.

– Det var ett lopp hon normalt ska vinna och man vill bara att allt ska kännas som det ska i första starten. Hon vann väldigt enkelt, sa Kihlström efter att Delicious U.S. noterat 1.12,0a/1 640 meter.

I vinnarcirkeln väntade Markus Myron, Solvallas sportchef, med en inbjudan till Elitloppet.

– Jag är glad att jag fick komma hit till Bollnäs i kväll och njuta av Delicious U.S. Jag har inte pratat med Daniel om den framtida matchningen, men jag hoppas att han har siktet inställt på Elitloppet, sa Myron.

Daniel Redén var lättad efter Delicious U.S. årsdebut och hade redan ställt in siktet på sista helgen i maj.

– Det var härligt att Elitloppsbiljetten kom så här tidigt. Nu kan vi börja planera. Det blev ju inte så mycket till lopp, men man vill ha sådana årsdebuter. Så att hon får mjukstarta. Hon är ju inte i form ännu men vi har fem veckor på oss, sa Redén.

Örjan Kihlström vann fyra lopp när han gästspelade

Örjan Kihlström satt bakom ytterligare en vinnare inom V64-spelet då han styrde Jan-Olov Persson-tränade Järvsö Blomster till hennes femte raka seger. Noterbart är att Solvallas sportchef Markus Myron är en av delägarna bakom Hagmyrenhästen.

– Järvsö Blomster gjorde i vanlig ordning en bra insats och det var starkt gjort av henne att göra jobbet själv i tredjespår i sista sväng, sa Kihlström som totalt vann fyra lopp under kvällen.

Det blev ytterligare en Hagmyrenseger på V64-spelet då Hummingbird Cake tog karriärens första seger i start nummer sex. Nyblivne proffstränaren Erik Holm sköter träningen och Ulf Eriksson satt i sulkyn.

– Hummingbird Cake gjorde det bra mot kulltopparna under förra säsongen utan att få vara först i mål, men i dag fick hon vinna efter en fin insats, sa Holm.

Till sist noterar vi att Leif Jonsson-tränade Helga Viking fixade en Hagmyrenseger utanför V64-spelet och att Hans Brunlöf fixade kvällens enda hemmaseger med Pårs Juvel.

Mer läsning

Annons