Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglin favorit i uttagning till amatör-SM

/
  • Ove Berglin ser fram emot tävlingshelgen på Hagmyren. I uttaningsloppet till amatör-SM är han favorit med Desuper Filius.

Med en segerprocent på 19 har Hagmyrenamatören Ove Berglin redan fler segrar än under fjolåret.
I lördagens V75 kör han två hästar, och är dessutom favorit i uttagningsloppet till amatör-SM på söndag.
– Det är mest tillfälligheter som gjort att det gått bra, säger han.

Annons

På 64 starter har 61-årige Ove Berglin vunnit tolv. Ett resultat att jämföra med fjolårets tio segrar på 97 starter. Att Hagmyrenamatören redan överträffat fjolårets siffror förklarar han så här:

– Det har fungerat bra i år. Egentligen är det mest tillfälligheter som gör det. Men det började gå bra en period och jag fick köra lite andra hästar och då gick det bra även med dom. Framgång föder framgång i den här sporten. Jag har inte jobbat annorlunda jämfört med tidigare år, säger Ove Berglin.

Vad är din styrka som kusk?

– Det är jag nog inte rätt person att svara på... Men jag försöker ta tillvara på hästarna så de inte är helt slut när vi går i mål. Man vill ha hästen kvar när man går i mål.

Vid lördagens V75 på Hagmyren kör Ove Berglin två hästar. I V75-2 sitter han bakom Monas Ragazza som tränas av Hans Östberg från Iggesund.

– Vi får försöka ladda lite från start, men inte för mycket. Hon gick hårt i söndags så det är lite kort mellan starterna. Jag har inga större förhoppningar där utan jag får mer köra för penningplaceringar, säger Ove Berglin och syftar främst på att Monas Ragazza startar i spår sju.

Den andra starten i V75 gör Ove Berglin med Pondus Apollo, och även där ska det mycket till för att det ska bli inblandning om segern. Pondus Apollo startar i bakspår.

– Hästen har gått bra och vi tänkte optimera men från det spåret får vi nog diskutera ihop hur vi ska göra, säger han.

Utöver de två V75-starterna kommer Ove Berglin finnas med i huvudrollen även under söndagens tävlingar. Med Svante Båths Desuper Filius är han favorit i ett uttagningslopp till amatör-SM.

– Jag brukar köra åt Svante men vet inte hur startsnabb hästen är. Med innerspår är det upp till mig att få till starten, säger Ove Berglin som kan det här med amatör-SM.

– Jag har representerat Hagmyren 14 gånger i amatör-SM, med det är jag värst i Sverige. Några finaler har det blivit men jag har aldrig lyckats vinna. Det har gått lite troll i det, men det är absolut ett mål jag har, säger Ove Berglin som hoppas ta sig till semifinalen på Bergsåker.

Till skillnad från proffskuskarna har Ove Berglin fullt upp med annat hela dagarna. Han jobbar heltid som produktionschef och måste sköta det i första hand. Ändå är han just nu trea i Sverige var gäller antal segrar med sin licens. Ett resultat av det fina året han haft.

En helg med V75 och V64 hemma på Hagmyren mitt i sommaren är alltid speciellt.

– Absolut, den här helgen är ju höjdpunkten tillsammans med Midsommartravet. Det blir ju helt annorlunda med mer power och roligare att hålla på när det är mycket publik, säger han.

Mer läsning

Annons