Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trassel i kommunväxeln

(Uppdaterad kl. 16.40) På fredagsmorgonen gick det inte att ringa in på kommunens växel: 750 00. "Det nummer du ringer är inte i bruk" var beskedet som morgontidiga ringare fick.

Problemet med kommunens telefoni är en följd av att det gjordes en omstart av kommunväxeln vid åttatiden på torsdagskvällen. Omstarten skapade störningar.

Strax för tio på fredagsförmiddagen var linjerna till kommunen åter öppna.

Vad var det då som hade hänt?

Enligt ett mejl från kommunkansliet hade det gjorts en omstart av växeln vid åttatiden på torsdagskvällen. Störningarna på fredagen uppgavs vara en följd av det.

Det var i stort sett det enda som det gick att få klarhet i under fredagen. Itells support som sköter kommunväxeln hänvisade till KUS-informatören Torbjörn Nordwall. Torbjörn, som var i Norge, hänvisade till kommuninformatören Paul Bogatir som inte kände till att kommunväxeln varit ur funktion under morgonen.