Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träslottet öppnar för säsongen

Imorgon, lördag öppnar Träslottet igen. Alla dörrar står på vid gavel för att släppa ut rå vinterluft och välkomna en ny sommarsäsong.

De nya arrendatorerna, Håkan och Katarina Carlsson har tillsammans med Mia Eberson Skjefstad lagt upp programmet och rättat till lite efter premiärsäsongen förra året. En nyhet i år är den självservering som byggs i anslutning till caféet.

Bredvid självserveringen hittar besökaren en liten shop med Månses porslin och keramik av Frank Larsen, Jacob Danhard och Stina Neander.

Temat i år är trasmattor, schabloner och tapeter.

Liksom förra året finns två energirådgivare på plats för råd och föreläsningar , i år satsar man stort på uppvärmning av fritidshus. Mellanskog är däremot en ny "samarbetspartner" som förhoppningsvis ska finnas med i fortsättningen.

Musiken löper som en röd tråd genom somaren. Kari Sjöstrand och Anders Ekman representerar Helsinge Jazzband och Jazz i juli, varje torsdag kväll månaden ut. I augusti tar musikaliska Mussy vid, delar ur Engmans kapell som kör visbluesrock.

4 - 6 september är det dags för Peter Puma Hedlund att ståta och låta med en folkmusikfestivalstämma. Musiker från Irland, Norge och Sverige ger sig av mot Träslottet några skälvande sensommardagar.