Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trasiga lampor i skidspåret stör

När jag ringde kommunen påstod man att lamporna var bytta, men nästa gång jag var till slingan var de fortfarande mörka, skriver Jörgen Svender Schön. Han får svar av Hudiksvalls kommun.

Annons

Sent, lördag eftermiddag den 20 januari tog jag skidorna för att åka femkilometersslingan på väster i Hudiksvall. Samma sträcka sprang jag i oktober i fjol höst. Då var cirka sju–nio av elljusslingans lampor trasiga, och likadant var det nu i lördags. För tre år sedan var det samma sak.

När jag ringde kommunen påstod man att lamporna var bytta, men nästa gång jag var till slingan var de fortfarande mörka. Efter någon vecka byttes visserligen lamporna ut, men jag undrar om man varje år ska behöva ringa kommunen och påminna dem om att det går mot höst och att slingan behöver ses över när det gäller belysning?

Sist men inte minst vill jag uttrycka min besvikelse mot er skoterförare som roar er med att köra sönder skidspåret och då särskilt i branta backen vid Hede. Ni kör inte bara sönder spåret där utan utsätter även åkare för fara. För efter halva backen kommer vi skidåkare i höga farter när spåret helt plötsligt bara försvinner.

Jörgen Svender Schön

Svar direkt:

Vi är medvetna om problemet och har bokat elektriker till torsdag morgon 25/1. Till våren ska vi göra en större översyn av belysning på Västra spåret. Vi har haft återkommande problem där.

Problemet med skoteråkare på det stället du beskriver är förhoppningsvis åtgärdat. Vi har bandat av med skoterförbudsband och även skottat upp snövallar där vi bandade av.

Vi har även fyllt på med snö där skotrarna skall åka. Det var blött där och påfyllningen med snö gjordes på tisdag morgon 23/1.

Med vänliga hälsningar

Per-Erik Eriksson

spåransvarig

Hudiksvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel