Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarnas lyckade taktikdrag

Jan Schön hade taktiken klar för sig med Robis Salvation. Bollnäskollegan Tomas Pettersson följde den till punkt och pricka.

Annons

– En sådan här dag gör det ingenting att man inte kör själv, sa Schön efter segern.

Bollnästränaren Jan Schön var angelägen att snacka taktik med kusken Tomas Pettersson inför tisdagens start med Robis Salvation.

– Ja, faktiskt lite mer än vanligt med tanke på att en etta skulle försvinna i resultatraden och att det såg ut att vara bra chans att nå ledningen, sa Schön.

Den stora favoriten, Diamond Of Ace, startade med bakspår 20 meter bakom Schöns häst och Tomas Pettersson var inte speciellt svårövertalad angående det taktiska upplägget.

– Nej, han var påläst själv och tänkte i samma banor. Det var ledningen som gällde i dag, sa Schön.

Bollnäskollegornas plan gick också i lås då Tomas satt tidigt i front samtidigt som Diamond of Ace galopperade en bit längre bak.

– Det bättrade naturligtvis på våra segerchanser avsevärt, sa Schön.

Tomas ökade själv farten varvet från mål samtidigt som Diamond Of Ace tog upp jakten i tredjespår och i den sista svängen närmade sig den stora favoriten.

– Det kändes inte riktigt bra då, men när de nådde upploppet såg jag att det skulle gå vägen, sa Schön.

Segern gladde hemmatränaren som själv inte har möjlighet att köra lika många lopp som tidigare på grund av en krånglande rygg.

– Jag kör några hästar själv, men får alltid ont efteråt. Det är klart att man saknar den biten eftersom det är själva kicken med travsporten. Men när det går så här bra och man får vinna lopp på hemmaplan spelar det ingen roll.

Robis Salvations seger var stall Schöns andra för året, men om man får tro Bollnästränaren själv väntar bättring.

– Det har gått lite trögt, men nu ser hästarna fina ut där hemma.

För Robis Salvations del kan det bli tal om V75 inom kort.

– Jag tycker att han borde kunna hävda sig hyfsat där och med tanke på att han visat sig så effektiv i ledningen känns det intressant. Hästen är stark och släpper inte gärna någon förbi sig.

Hemmaamatören Thomas Stridh, Järvsö, hade också en riktigt fin dag på Bollnästravet då Mitt Hjärtas Filip och Magic By Mail båda vann inom loppet av 20 minuter.

– Det är helt sjukt, sa tränarsambon Karin Ljung.

Eva Rajapakse, Kilafors, kunde också glädjas åt en seger på hemmaplan då Fredrik Sikberg nådde mållinjen först med Lilltjära Ville.

Jan-Olov Persson förlorade med dagens största V4-favorit, Solfredman, men Jan Ove Olsen såg till att segern ändå hamnade innanför stallväggarna då lärlingen ledde från start till mål med Guli Rask.

Hagmyrentränarna fick ytterligare en seger med sig hem från grannbanan då Kajsa Frick vann med Malin Lindells On Track Hilda.

Thomas Sandberg