Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren besviken – efter Suifs premiärkryss: "Jag är otroligt irriterad"

3–3 mot Halmstad i premiären.
Det fick tränaren Peter Blomquist att ilskna till rejält:
– Det är riktigt dåligt. Det är rutinerade spelare som ska klara av det, säger han.

Det var bäddat för två poäng för Söderhamns UIF i semifinalreprisen från förra säsongen mot Halmstad. Men det kom dock av sig rejält när segern försvann under de avslutande singlarna.

– Det kändes inte som vi skulle förlora de två sista matcherna om man kollar på matchbilden. Det känns som vi gav bort matchen, säger Peter Blomquist som var rejält irriterad efter matchen.

– Att vi inte kan vinna en av dessa två. Det är nästan löjligt.

Efter bland annat två segrar från Hampus Nordberg – både över fem set – såg segergreppet ut att vara kopplat. Suif ledde med 3–1 när Viktor Brodd ställdes mot Fabian Åkerström och Anthony Tran mot den tidigare klubbkompisen i Suif Anders Eriksson.

Men båda spelarna klarade inte av att knyta ihop sina matcher fram till en skön start på säsongen via en premiärvinst på bortabord.

– Det är otrolig dåligt. Jag är otroligt irriterad. Det måste bli ändring på det. Spelar man så bra ska man bara vinna matcherna.

Kan nerver vara inblandade?

– Det är nerver, absolut. Men samtidigt är det inga 12-åringar vi snackar om. Det är rutinerade spelare som ska klara av det.

Viktor Brodd gav sin syn på 2–3-förlusten mot Fabian Åkerström.

– Jag kan bara tala för min match. Jag tycker inte att jag gav bort matchen. Det var inga jättestora felbeslut. Men jag fick en för dålig start i skiljesetet. Det är förstås väldigt tungt just nu. En tappad poäng och det känns som en förlust.

LÄS MER: Blomquist hymlar inte om målet: "Vi kan absolut gå till en SM-final"

Söderhamns UIF går in säsongen med målsättningen att spela SM-final. Premiären blev svängig och fyra av de total sex matcherna gick till fem set – i en match som blev väldigt intensiv för att vara den första för säsongen.

Speciellt avslutningen.

– Vi gjorde många bra matcher. Hampus var väldigt bra i två matcher. Och Viktors första match mot Anders Eriksson var prickfri Det är de två sista matcherna. Det som man retar upp sig mest på att det inte är första gången. Och det är samma sak varje gång.

– Det krävs att både spelare och tränare nu sätter sig ner och analyserar. Då kanske man hittar några grejor.

Övriga resultat i premiäromgången: Rekord–Falkenberg 4–2, Eslöv–Kävlinge 4–1 och Österlen–Warta 1–4.

LÄS MER: Mix: "Deppa inte mer Suif – snacket om final känns faktiskt realistiskt"

MATCHFAKTA

Pingisligan

Halmstads BTK–Söderhamns UIF 3–3

Matcherna: HaraldAndersson–Anthony Tran 3–1 (11–6, 11–7, 10–12, 11–6), Fabian Åkerström–HampusNordberg 2–3 (11–9, 11–13, 11–7, 8–11, 9–11), Anders Eriksson–Viktor Brodd 0–3 (2–11, 4–11, 6–11), Andersson–Nordberg (9–11, 7–11, 13–11, 11–4, 4–11), Åkerström–Brodd 3–2 (11–5, 7–11, 14–12, 6–11, 11–6 ), Eriksson–Tran 3–2 (8–11,11–9, 6–11, 11–5, 14–12).