Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tråkigt slut på annars lyckad fotbollscup – finalen fick avbrytas efter bråk

För tredje året arrangerade Global network fotbollscup på Strandvallen i Söderhamn. Åtta lag, fyra från Söderhamn och fyra utifrån, deltog i cupen som fick ett tråkigt slut när finalen fick avbrytas efter ett bråk.

– Det var en bra dag, men det är klart att jag är besviken på hur det slutade, säger Liban Hussein som är arrangör.

147 spelare från 12 olika nationer deltog i turneringen. Solen lyste och det var bra stämning. Två Söderhamnslag tog sig till final, men där hände något. De glada stämningen försvann när några vid sidan av planen började bråka. Bråket spred sig och Liban Hussein kände sig till sist tvungen att avbryta matchen.

– Såhär kan det gå i fotboll ibland. Det var inte spelarna som började bråka. Det var publiken, säger han.

Läs också: Fotboll förenar och integrerar

Han är lite nedstämd och tycker att det är synd att en så fin dag ska få ett så tråkigt slut, men han låter inte det här stoppa honom från fortsatta arrangemang.

– Vi ska vara ännu tydligare när vi pratar med boenden innan turneringen så att alla förstår syftet. Det här ska vara något kul så att man får komma ut och träffa andra människor och spela fotboll, säger Liban Hussein.

Läs också: Integrerande fotboll på Strandvallen