Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket lyfter fram kollektivtrafiken

Trafikverket har lämnat in sina synpunkter på utställningsförslaget om LIS-områden i Nordanstigs, landsbygdsutveckling i strandnära lägen. Trafikverket vill att kollektivtrafiken ska få en viktig roll i planeringen.

Trafikverket vill att kommunen i ett tidigt skeende arbetar för transportsnål samhällsplanering. Trafikverket poängterar att det är av stor vikt att kollektivtrafiken ska framstå som ett konkurrenskraftigt alternativ till bilen.

I sitt yttrande anser Trafikverket att det är bra att de områden som har valts ut redan har befintliga vägnät. Trafikverket anser också att det är positivt att områdena ligger nära befintliga bebyggelseområden och i närhet av tätorter. Trafikverket vill att kommunen har en helhetsbild över transportsituationen och infrastukturplaneringen i hela samhällsplaneringsprocessen.

När det gäller placering av en framtida tågstation i kommunen påpekar Trafikverket att det finns flera tänkbara alternativ.