Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket kritiskt mot Anna Bergendahl

/
  • Anna Bergendahl mitt i gatan. Sångerskans nya video får kritik från Trafikverket.

I videon till Anna Bergendahls "This is my Life" går sångerskan längs ett järnvägsspår. Det har fått Trafikverket att se rött.

"Olämpligt", menar myndigheten.

Annons

Melodifestivalvinnaren Anna Bergendahl släppte nyligen videon till sin segrarlåt "This is my life". I videon syns hon bland annat gående längs ett järnvägsspår. Det har retat upp Trafikverket ordentligt.
- Vi lägger ned mycket tid på att försöka skapa förståelse för att järnvägen är farlig att röra sig på. Anna Bergendahl är ett ideal för många unga och vi vill uppmärksamma de inblandade på att det här är ett problem, säger Åke Wessman, tillförordnad presschef på Trafikverket.

Trafikverket kritiserar i ett mejl Anna Bergendahls skivbolag Lionheart:
"I media och reklam visas ofta bilder och inslag med personer, som helt omotiverat befinner sig på spåren eller i dess närhet. Det är enligt Trafikverkets sätt att se på saken alltid olämpligt att visa privatpersoner på järnvägsspår", skriver de.
Lionheart säger i ett pressmeddelande att de tar Trafikverkets invändningar på stort allvar och att de uppmanar människor att inte promenera på spåren. Några ytterligare åtgärder eller planer på att stoppa videon finns dock inte.
- De har förklarat att de förstår problemet och vi är nöjda med det, säger Åke Wessman.

Niklas Kjellberg/ TT Spektra

Mer läsning

Annons