Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikproblem vid Celsius

Det har klagats på trafiksituationen vi Celsiuskolan på mornarna då både bussar och skjutsande föräldrar ska lämna av sina barn där, Kommunens mening är dock att bussar och bilar som lämnar barn ska göra det på olika ställen.

För ett antal år sedan släppte både skolbussar och skjutsande föräldrar av barnen vid Gyllenvägen bakom Folkets Hem. Det här insåg man på kommunen var en allt för bökig och farlig lösning. Det fick till resultat att en ny vändplats och avlämningsplats för bussar byggdes bakom Celsiushallen. Föräldrarna som skjutsar ska däremot fortsätta lämna barnen vid Gyllenvägen.

– Det har inte fungerat. Föräldrar som skjutsar i bil gör nu som bussarna och åker till Celsiushallen och lämnar av sina barn. Det här får till följd att bilarna hindrar både bussar och varutransporter som ska till skolans kök, säger Leif Elvsén som är exploateringsingenjör på Ovanåkers kommun.

– Elever som får bilskjuts till skolan ska lämnas av på Gyllenvägen mellan vändplanen och Folkets Hem. Därifrån finns det säkra gångvägar till skolan.

Kommunen har nu också gjort en folder om vad som gäller angående avlämning av barn och parkeringar i Celsiusområdet.

Även vid Coop Konsums parkering i Edsbyn blir det ibland problem som har upprört en del kunder. Vid filmföreställningar på Röda Kvarn eller arrangemang i pingstkyrkan väljer besökarna den allra närmaste parkeringen, Coop Konsums parkering.