Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka med tankbil på E4 – ett körfält avstängt

En singelolycka har inträffat på E4 cirka 1,5 mil norr om Söderhamn. En lastbil blev stillastående i höger körfält, som fick hållas avstängt. Ingen person skadades i samband med olyckan.
– Trafiken kan passera, säger Lars Edling, helahälsingland.se:s reporter på plats.

Se vår livesändning från platsen här:

Vid klockan 11 på onsdagen larmades räddningstjänsten om olyckan.

Enligt de första uppgifterna till SOS alarm hade en tankbil hamnat över bägge körfälten och den ska inledningsvis ha blockerat trafiken helt i södergående riktning.

– Lastbilen ser ut att stå i höger körfält och de ser ut att ha rätat upp den på vägen nu. Trafiken kan passera, det är inget stopp, säger Lars Edling, vår reporter på plats.

Flera räddningsfordon är på plats, även ambulans. Enligt räddningstjänsten ska tankbilen ha fått ett kast och blivit stående vid vägkanten med hjulen i fel riktning. Tankbilen ska ha kört utan last och föraren skadades inte i olyckan.

Enligt vår reporter har räddningstjänsten satt ut varningsskyltar några hundra meter före olycksplatsen.

– Man har god tid på sig att hinna sakta in, säger Lars Edling.

Tidigare under dagen inträffade ytterligare en olycka på E4 i höjd med Ljusne, då tre lastbilar var inblandade. Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet på vägarna på grund av halka och svåra väderförhållanden. SMHI har utfärdat en klass-2 varning för kraftigt snöfall i Hälsingland då det kan komma upp till en halvmeter snö på torsdagen.