Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikanter hamnade i fel stad efter sabotage längs E4-omdragningen: "Det är bedrövligt"

Under natten mot fredagen utsattes flera skyltar längs E4-omdragningen genom Söderala för sabotage. Enligt uppgift ska flera trafikanter hamnat i Bollnäs i stället för i Söderhamn.

Vid korsningen mellan riksväg 50 och Ljusnevägen i Söderala har någon eller några okända personer flyttat och kastat bort ett antal skyltar under natten mot fredagen.

Läs mer: Brorenovering stänger E4 söder om Söderhamn – trafiken leds om via Söderala

Som en direkt konsekvens att detta ska ett antal trafikanter hamnat i Bollnäs i stället för att ta sig vidare ut till E4:an via Söderhamn eller trafikplats Höljebro, uppger nyhetssajten Larm-Söderhamn som var först att rapportera om händelsen.

– Det är bedrövligt. Sånt här får inte förekomma, det kan få stora konsekvenser, säger projektledare Stefan Tångring på Trafikverket.

Omledningsskyltarna ska visa trafikanter den alternativa vägen under de sex veckor som E4 söder om Söderhamn hålls avstängd på grund av renoveringen av en viadukt över Sundsbrovägen.

Läs mer: Barnfamiljer kritiska till E4-omdragning: "Rädd att det händer en olycka"

Enligt Stefan Tångring rör det sig om fyra till fem skyltar som antingen har vänts eller kastats bort. Sabotaget upptäcktes efter knappt ett par timmar och var snabbt åtgärdat under natten.

– Vi får hoppas att det inte var så många som blev drabbade. Det är relativt ovanligt med liknande sabotage och vi har varit förskonade från det tidigare. Jag hoppas att de som har gjort det här tar sitt förnuft till fånga, säger Stefan Tångring.

Trafikverket har inte anmält sabotaget men överväger att kontakta polisen om det skulle ske vid upprepade tillfällen.