Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träff presenterade ännu en vinnare - övertygade i årsdebuten på Hagmyren

Magnus Träff, Järvsö, fick se sin Survival Kit svara för en stark årsdebut vid Hagmyrens söndagstävlingar. – Den här tror jag mycket på i år, sa segerkusken Sören Eriksson.

Going Kronos-sonen gjorde som fyraåring karriärens första start i oktober 2015 då han spårade ett lopp från start till mål på Hagmyren. Det blev ytterligare en seger på de tre starter Survival Kit hann med under fjolåret och enda plumpen i protokollet kom då Magnus Träffs häst galopperade bort sig.

Inför årsdebuten på Hagmyren var Magnus optimist.

– Survival Kit har tränat på bra i vinter och känns väldigt fin för dagen. Årsdebut till trots tror vi därför ändå på lite chans från ett passande startspår ett, skrev Magnus på sin Facebooksida.

Körsvennen Sören Eriksson förvaltade också innerspåret på bästa sätt även om det från sidan såg ut som att Oakman´s Crocodile utmanade om ledningen.

– Jag gjorde mig ingen större brådska då jag såg att vi hade benen före, sa Eriksson själv.

Survival Kit var spelad till stor favorit och i ledningen fick Sören bestämma farten.

– Det gick i väldigt makligt tempo, konstaterade Eriksson som kom upp till varvet på drygt 1.20.

I sista sväng öppnade Survival Kit sedan upp en lucka ned till konkurrenterna.

– Jag lättade lite på tömmarna då och det fanns gott om krafter kvar i mål, vilket var roligt då det handlade om årsdebut, sa Eriksson.

Magnus Träff har flera fina hästar i sitt lilla stall hemma i Järvsö och mest känd är V75-vinnaren Queer Fish, men även Sugar Daddy gjorde sig ett namn under 2015. I Survival Kit har Järvsöamatören definitivt en häst som kommer att hävda sig bra på tävlingsovalen i framtiden.

Träff har precis som Hans Brunlöf sin licens på Bollnästravet och det var han som inledde tävlingarna på Hagmyren med Signar H.G. Femåringen svarade för ett starkt slutvarv mestadels i tredjespår.

– Jag har ganska höga tankar om den här hästen och tror att han kan kan tjäna någon krona i år, sa Brunlöf.

Hagmyrenpubliken fick se en hemmaseger under söndagen då Jan-Olov Perssons Björlifanner tog sin andra raka seger med Ulf Ohlsson i sulkyn.

– Vi hade en på papperet tuff uppgift framför oss, men när Perssons häst (Uggla I Mossen) galopperade blev det ganska enkelt, sa Ohlsson.

Till sist noterar vi att ni som tog rygg på Mittmedias systemförslag till Hagmyrens V4-omgång kunde kvittera ut 4 426 kronor.