Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träff om teatertät sommar

Bröd och skådespel hade för tillfället bytts ut mot tékakor och recensioner av den gångna teatersäsongen i Hälsingland, när entusiasterna möttes i Trönö på lördagen.

Teaterentusiasterna kan se tillbaka på en lyckosam teatersommar i det landskap som mötesledaren Jan-Eric Berger beskrev som landets teatertätaste.

I Hälsingland har spel och skådespel avlöst varandra. Vad sägs om klassiker som: Mästerdetektiven Kalle Blomqvist, Folk och rövare i Kamomilla stad, Hänt i byn, visfestival, ljus- och ljudskådespelet Sagan om Iggesund – och långköraren Söderblomsspelet som i år flyttades till kittlande kyrkomiljö.

- Ett lyckokast, summerade Jan-Eric Berger.

Var och en av dussintalet deltagare i årets teaterträff i Trönögården hade sina egna erfarenheter och aktiviteter att redovisa. Entusiasmen var stor, likaså förväntan inför nästa säsong.

Spelens och teaterscenernas 2012 kommer av allt att döma att leda till en återgång till gamla beprövade metoder att locka teaterintresserade turister och busslaster till Hälsingland.

- Turistbyråer ända ner till Mälardalen har frågat efter de programblad för föreställningarna som tidigare producerats. Vi hade lagt ut programmet på nätet i år, men dom ville ha bladet, sa Jan-Eric Berger.

Klassikernas återtåg.