Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trädgårdslabb ger barn gröna fingrar

I år har Stenegård i Järvsö blivit med avdelning för barn. I trädgårdslabbet kan hela familjen lära, utforska och upptäcka växterna och deras hemliga liv under jorden.

Barnens Stenegård är en för sommaren nyöppnad verksamhet på Stenegård i Järvsö. Här kan barn i åldern 4-12 år lära sig allt om växter och odling. Tanken med trädgårdslabbet är att barnen ska få ta i kunskaperna: mäta hur lång en purjolök är, väga en potatis. I de så kallade experimentlådorna kan hela utvecklingen av en planta följas, från planteringen under jord till färdig grönsak.

Projektet drivs av Maria Bremefors och Hanna Ström som är ansvariga för park- och trädgårdsutvecklingen respektive barnverksamheten på Stenegård. Mycket inspiration kommer från engelsk trädgårdskultur där trädgårdsskötsel är ett mer självklart inslag i förskoleverksamheten än i Sverige.

Sex lekstugor i klassisk Hälsingegårdsmodell har även byggts. Där kan hela familjen pyssla och leka med tyg, trä och måleri, eller ha en mysstund i läsestugan.