Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träd tas bort vid Norrbo kyrka

En av de stora cembratallarna som välkomnar besökarna till Norrbo kyrka måste bort.

Just nu hålls den ihop med ett spännband uppe i den täta kronan, för att förhindra att den rämnar och faller okontrollerat. Tallarna står strax innanför kyrkogårdens grindstolpar, och tanken är att den friska tallen ska få stå kvar på platsen som solitär. När den någon gång i framtiden måste tas bort är tanken att två nya cembratallar ska planteras på samma ställe.

Tallens tillstånd är noterat bland övriga omdömen i den trädinventering och åtgärdsplan som församlingen har genomfört. Det står 25 träd på listan: många hängbjörkar, ett par Ornäsbjörkar, några pilar, ett par thujor. En alm, en hägg, och ett par rönnar som planterades så sent som 2012.

De flesta av träden är i gott skick och behöver i stort sett bara ses till då och då, men ett par oxelträd är också i sådant skick att församlingen vill ta bort dem och ersätta med nya träd.

Trädfällningen kan ske om länsstyrelsen ger tillstånd för åtgärden.