Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tova Mobergs kropp identifierad: "Tre personer ska utredas för mord"

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

Polisens identifering är formellt klar. Det var Tova Moberg, 19 år, som påträffades död natten mot tisdagen. Dödsfallet ska utredas som mord.

TV: Polisens dykare var under dagen på plats för att leta bevis

– Brottsrubriceringen kommer att ändras till mord, säger åklagare Christer Sammens som tar över utredningen från internationella åklagarkammaren.

13.30: Polisen om försvunna Tova – vi livesänder presskonferensen

Fram tills den formella identifieringen av dödsoffret var fastställd betraktades 19-åriga Tova Mobergs försvinnande som människorov. Nu är anhöriga underrättade om dödsfallet och polisen får till uppgift att utreda hur hon dödades.

– Identifieringen är klar och nu har vi tre personer som sitter anhållna och som ska utredas för mord, säger Christer Sammens.

Läs även (Plus): Gymnasiechefen om Tova Moberg: "Vi saknar en ung medarbetare"

Tre män i tjugoårsåldern sitter sedan måndag morgon anhållna misstänkta för människorov. De misstänks nu alltså för mord. Åklagare Sammens vill för närvarande inte gå in på hur han ser på den inbördes ansvarsfördelning mellan de tre misstänkta i de händelser som ledde fram till Tova Mobergs död.

– Det är för tidigt för sådana bedömningar utan det är vad utredningen kommer att få visa, säger Christer Sammens.

Jan Nyman, en av de misstänkta männens advokat, säger att hans klient förnekar brott. Nyman säger även att han kommer bestrida häktning om det blir aktuellt.

Polisen kommer att hålla en presskonferens med anledning av mordet kl 13.30 i dag som vi sänder live på helahalsingland.se.

TV: Vi sände live på tisdagsmorgonen från sökområdet i Forsa där en kropp hittats under natten:

Läs även: Polisens sökande efter bevis fortsätter – dykare på plats