Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Total urladdning av HuFF - Pelle Lööf gjorde fyra mål

6-0.Hudiksvalls FF utskåpade nykomlingarna Friska Viljor. –Det var härligt, gasen i botten, säger tränaren Henrik Åhnstrand.

Hudiksvalls FF rullade boll i 30 minuter, sen small det till.

I 31:a fick hemmalaget straff, som Pelle Lööf brände. Men det var också det enda negativa som hände HuFF. 30 sekunder senare, på hörnan efter straffräddningen, tilldelades HuFF straff igen.

Samtidigt som Friska Viljors Joaquin Cerezo fick sitt andra gula kort och blev utvisad.

Den här gången gjorde Lööf inget misstag, utan slog in 1-0.

– Jag har aldrig varit med om att man fått två straffar inom en minut. Den straffen är jättebetydande, både för laget att få en chans till och för mig att revanschera mig. Inget snack om den saken. Det vara bara att ta tag i det igen, man måste göra det för att inte få för mycket negativa tankar i huvudet, säger Pelle Lööf.

LÄS MER: Skador spökar i HuFF

Bara minuter senare höll sig målskytten framme igen. Ett fint inlägg av Niklas Dahlström nådde Cihan Sener som serverade Lööf bollen.

– Det gäller att få utdelning och vi får det till slut, men 2-0 var i underkant efter första kan jag tycka, säger Henrik Åhnstrand.

I andra halvlek forsatte Lööfs målshow. I 62:a minuten sköt han in 3-0. Och knappt hann spelet sätta igång innan Cihan Sener satte 4-0 fint framspelad av Christoffer Lindberg.

Men målkalaset var inte över för det. Sener sköt in 5-0 i 67:e innan Pelle Lööf avslutade målkalaset med en minut kvar att spela.

– Det är en jättebra match av oss. Först var det premiären, och sedan Sandviken och Boden där vi anpassade vårt spel lite. Nu spelade vi som vi vill spela, säger Henrik Åhnstrand.

Vad säger du om Pelle Lööfs fyra mål?

– Han ska göra mål och har alltid gjort mål. Idag kunde han gjort fyra till, så det är väl det man får jobba med. Han får aldrig vara nöjd, säger tränaren.

LÄS MER: HuFF vände och tog poäng

Den som verkade minst nöjd efter matchen var fyramålsskytten själv.

–I början av första halvlek är vi bra, sen i andra tycker jag inte alls vi är bra även om vi gör fyra mål. Vi är en man mer och musten går ur dom. Jag tycker vi kunde gjort det bättre, säger Pelle Lööf och fortsätter:

–Vi kan kräva mer av varandra, men det är klart det var kul att spela. Det är det alltid när man vinner.

Bakom Lööfs mål låg Cristoffer Lindberg som stod för fyra målgivande passningar.

– Det var inte illa. Jag hade lite många bolltapp där ett tag, så jag var inte riktigt nöjd. Skönt att få fyra assist till slut, säger han.

I och med vinsten behåller Hudiksvall serieledningen. I nästa omgång väntar Timrå borta.

Matchfakta:

Hudiksvalls FF - Friska Viljor 6-0 (2-0)

Målskyttar: 1-0 Pelle Lööf (33), 2-0 Pelle Lööf (35), 3-0 Pelle Lööf (62), 4-0 Cihan Sener (63), 5-0 Cihan Sener (67), 6-0 Pelle Lööf (89)

Domare: Robert Ahlman

Publik: 369

>>>> Se reprisen av matchen här