Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torsdagens blåljus: Ung man död i tågolycka, stopp på E4 och lastbilsbrand

Här samlas dagens olyckor och polishändelser.

Annons

Klicka på blålänkarna för att läsa de fullständiga artiklarna.

Olyckor

Sent på onsdagskvällen blev en man påkörd av ett godståg vid järnvägsstationen i Bollnäs. Han dog av skadorna.

Plus: Dan Gustavsson från Svensk Lokförarförening menar att tågolyckor av den typen som inträffade i Bollnäs under onsdagskvällen, där en ung man förolyckades, sker på grund av brist på respekt för tågen.

Plus: Inga akuta åtgärder är att vänta vid Resecentrums järnvägsövergång efter onsdagens dödsolycka.

En lastbilsolycka inträffade på E4 strax norr om Gävle på torsdagsmorgonen – och det beräknas vara stopp i trafiken resten av dagen.

En lastbil körde i diket under torsdagseftermiddagen mellan Ramsjö och Östavall. Lastbilen stod trafikfarligt, enligt förbipasserande.Vid kvart över åtta på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten om en singelolycka norr om Välsta, Hudiksvall.

Brott

Under natten till torsdagen utsattes en bensinmack i Vågbro i norra Söderhamn för ett inbrott.

Plus: På bara sex minuter bröts entrédörren upp och macken i Vågbro tömdes på tobak. Butiksägaren Paul Larsson var alldeles i närheten när han hörde larmet starta och hann se tjuvarna lämna platsen med bil.

Plus: Under natten mot torsdagen utsattes Time-butiken i Söderala för ett inbrottsförsök. Men tack vare en nyvaken butiksägare avbröts tjuvarna strax efter att de börjat bryta upp entrédörren.

Plus: Två åttioåriga kvinnor som förlorat sammanlagt 1,7 miljoner kronor har ännu inte kompenserats av banken. Den bedrägeriåtalade banktjänstemannen förmådde kvinnorna att skriva under uttagsblanketterna.

En man i 60-årsåldern greps på söndagen efter en anmälan om våld i nära relation. Han sitter nu häktad, misstänkt för flera fall av misshandel.

En ung man på ett HVB-hem i Bollnäs kommun hotade och misshandlade två i personalen. Han döms nu till skyddstillsyn och samhällstjänst.

På fyra dagar körde en man i 40-årsåldern bil tre gånger fast han var påverkad av narkotika. Han döms nu för flera fall av rattfylleri, narkotikabrott samt olovlig körning.

Under julhelgen misstänks en man ha brutit sig in på en begravningsbyrå i Bollnäs och förstört en likkista. Han ska också ha begått ett villainbrott. På nyårsdagen fortsatte stölderna i Örebro och nu åtalas mannen på flera punkter.

Under onsdagen häktades en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för grov stöld och försök till utpressning. Ytterligare en man, i 50-årsåldern, begärs nu häktad för samma händelser.

Plus: Efter en lång överklagandeprocess får en av de misstänkta i vargjaktshärvan tillbaka sina vapen från polisen. Beslutet möttes under torsdagen med glädje. 

En man som promenerade till jobbet blev misshandlad i centrala Hudiksvall, enligt en anmälan till polisen.

En man i 25-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri sedan han stoppats av en polispatrull på Brädgårdsgatan i Söderhamn i mitten av januari.

En man som körde bil i Alfta blev stoppad av polisen, som misstänkte att mannen var drogpåverkad. Då mannen upprepade gånger kört bil trots återkallat körkort tog polisen bilen i beslag.

Bränder

Räddningstjänsten larmades vid 8.30-tiden efter att en lastbil börjat brinna i Hudiksvall.

Övrigt

Plus: Hälsingerådet och polisen har undertecknat ett samverkansavtal för alla sex kommuner i Hälsingland.

■■ TIPSA! Har du något annat tips? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.