Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Törnberg och Bollnäs i nytt möte – ratades igen: "Förstår att det ser konstigt ut"

"Han passar inte in hos oss". Det var Bollnäs klubbchef Robert Lindgrens ord om Pär Törnberg förra veckan. Nu kan Bandypuls avslöja att parterna träffades igen på torsdagen. Utfallet? Ett nytt nej till mittfältaren. – Det kan vara läge att återkomma i den här frågan, säger Pär Törnberg.

Relationen mellan Pär Törnberg och Bollnäs GIF är på väg att utvecklas till en märklig historia. På ena sidan står en mittfältare som hoppas på comeback i elitserien. På andra sidan står klubbchefen Robert Lindgren med ett orubbligt nej.

Att parter inte kommer överens eller att en klubb inte är intresserad av en spelare är vardagsmat inom idrotten. Men det som händer i Bollnäs just nu väcker frågor.

Så sent som förra veckan uttalade sig Robert Lindgren om att Pär Törnberg inte är på väg tillbaka till klubben.

– Nu handlar det om att skilja på sak och person. Som spelare passar han inte in hos oss i dagsläget, sade Bollnäs klubbchef då.

Trots det kan Bandypuls nu avslöja att Robert Lindgren och Pär Törnberg hade ett nytt möte under torsdagen, där mittfältaren återigen fick nobben. Det bekräftas av klubbchefen.

– Som jag har sagt tidigare: Vi har en dialog med ett antal spelare. Så mycket kan jag säga. Han vill spela i Bollnäs, jag har talat om hur det ser ut och hur vi tänker. Han kommer inte att spela i Bollnäs den här säsongen, säger Robert Lindgren, som vänder det hela till en fråga.

– Vad ska vi fylla på med? Vi har ett bra lag, det lag vi har försökt få in. Vi sitter hur lugnt och stilla som helst i båten. Det är final som gäller, och i och med Patrik Nilsson så är vi ett steg närmare den.

LÄS ÄVEN: LBK:s klubbchef om Törnberg: "Vi får vända på andra spår"

Pär Törnberg själv, som nyligen tackat nej till en fortsättning i allsvenska Ljusdal, förstår att situationen reser frågetecken. Några närmare detaljer om torsdagens möte vill 34-åringen dock inte gå in på.

– Jag förstår också att det ser konstigt ut, men jag har inga kommentarer för tillfället om vad som hänt och vad som händer. Man har ett visst ansvar innan man uttalar sig till medier och det kan bli fel om jag säger saker. Det som "Robban" har sagt får stå för honom.

Att först få nobben, därefter ha ett nytt möte och sedan ratas igen. Hur känner man då?

– Vad mötet innehöll nu vill jag inte uttala mig om än. Tråkigt svar, men det kan bli fel. Jag vill undersöka en del saker, så det kan vara läge att återkomma i den här frågan om vad det är som har hänt, säger Pär Törnberg.

När du säger att du ska undersöka en del saker, vad menar du då?

– Inga kommentarer.

LÄS ÄVEN: Törnberg: "Jag har haft svårt att sova" (artikel från i höstas)

Pär Törnberg har spelat fyra säsonger i Bollnäs fördelat på två sejourer. Han har fem SM-guld med moderklubben Edsbyn på meritlistan.

Säsongen som gick gjorde mittfältaren 13 mål och 34 assists i norra allsvenskan.