Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppolitiker i möte om handelsområde

På onsdagen träffade kommunens toppolitiker Peab för att diskutera det försenade bygget av handelsplatsen på Östernäs. Men tills vidare hålls informationen hemlig.

– Jag känner mig betydligt tryggare, säger Yvonne Oscarsson (V).

Annons

Efter att Ljusdals-Posten för två veckor sedan kunde avslöja att byggstarten för handelsplatsen på Östernäs skjuts upp med flera månader ansåg Vänsterpartiets Yvonne Oscarsson att det var dags att Peab informerade kommunen om hur läget för bygget såg ut.

Tidigare har ett sekretessavtal som kommunen tecknat med Peab lett till att information kring handelsområdet stannat inom Östernäsprojektets styrgrupp, där ekonomichefen Nicklas Bremefors, utvecklaren Rolf Berg och Stefan Färlin på Närljus är kommunens representanter. Det ville Yvonne Oscarsson ändra på.

Hon tog därför initiativ till det möte som på onsdagen ägde rum mellan Thomas Eriksson från Peab, som varit med i hela processen kring handelsområdet, kommunens tjänstemän och kommunstyrelsens presidium som består av Yvonne Oscarsson, Lars Molin (M) och Leif Persson (S).

– Tanken med ett möte var att vi skulle få information från Peab, och få veta om de har några önskemål på vad kommunen skulle kunna hjälpa till med. Det har kommit påtryckningar sedan Ljusdals-Posten skrev om förseningarna, så jag kände att vi behövde träffa Peab och få prata, säger hon.

Hon vill däremot inte säga vilka besked Peab gav under mötet, utan hänvisar till mötet i kommunstyrelsen.

– Då kommer hela kommunstyrelsen att få en noggrann redovisning av läget. Jag vill inte föregå det mötet eftersom jag vill att kommunstyrelsen ska få informationen direkt från oss och inte genom att läsa om det i tidningen, säger Yvonne Oscarsson.

Anledningen till att byggstarten för handelsplatsen sköts upp flera månader från det ursprungliga datumet i maj var att Peab inte hade hittat hyresgäster för butikerna på handelsplatsen. Huruvida de har gjort några framsteg på den fronten framgår ännu inte.

– Jag vill göra det tydligt att jag känner mig betydligt tryggare efter att ha träffat Thomas Eriksson. Man blev ju orolig när vi fick höra om förseningen.

Informationsärendet kommer att tas upp i kommunstyrelsen den 10 april.

Läs också: