Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppmöte på Glysis

Räkna med en tuff drabbning mellan HHC och Ore på Glysisvallen på onsdagskvällen när seriens två bästa lag möts i en tidig seriefinal.

Annons

Hudik Hockey har rivstartat division 1C, men efter fyra vinster kom första förlusten i fredags, borta mot Borlänge.

– Kanske var vi för säkra på vinst mot Borlänge, säger Anders Danielsson, som nu gör sin andra säsong i HHC.

– Ska man se något positivt med förlusten så är det väl att det blev lite av en väckarklocka för oss. Vi kan inte glida igen den här serien, vi måste vara på tårna och alerta hela tiden. Det finns inga dåliga lag i serien, och man kan inte tro att man ska gå på halvfart och vinna ändå.

Anders Danielsson är den av HHC-spelarna som bäst känner till Ore.

Laget Ore kommer från Furudal, en litet samhälle i Dalarna. De började i de lägre divisionerna för några år sedan, och har sedan gått hela vägen upp. Inför förra säsongen var de uppe i division 1.

– De har fått några väldigt duktiga spelare som spelat på hög nivå, och har också flera unga lovande spelare, säger Anders

Anders Danielsson är från Nora, som bara ligger cirka fyra mil från Furudal. De flesta av Ores spelare bor i Mora.

– Det går en buss från Mora till Furudal med hockeyspelare. Det tar ungefär en halvtimme att åka dit, berättar Anders, som tycker det är bra för Moras lag att ha ett division 1-lag så nära.

– Det är ett bra sätt att hålla lite spelare kvar runtomkring orten, så de inte försvinner alltför långt ifrån orten.