Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplacering när elitserien började

I helgen hade elitserien i ponnyhoppning premiär. Allianslaget Högbo/Mitt Hjärta knep andraplatsen i Bollnäs.

– Vi är jätteglada och stolta, säger lagledaren Cecilia Mårtensson.

Annons

Nio elitlag gjorde upp om topplaceringarna när första omgången av elitserien i ponnyhoppning avgjordes i Bollnäs.

Vann omgången gjorde hemmaklubben Bollnäs RS, som slutade på noll fel sedan tre av fyra ryttare ridit felfritt.

Högbo/Mitt Hjärta har i år ett allianslag med ryttare från Högbo och Mitt Hjärta, och laget red in på en bättre tid än Bollnäs. Dock hade man fyra fel och slutade därför på andraplatsen.

En bra start på säsongen för laget som i helgen bestod av Ingemar Hammarström, Emelie Bohlin, Denise Svedberg och Frida Boman.

– Flera av våra ryttare har aldrig ridit i elitserien förut, så det var en jättebra debut, säger Cecilia Mårtensson.

Laget siktar på en ny topplacering i Sundsvall under påskhelgen. Detta för att ta sig fram till säsongens stora mål.

– Målet för laget är att ta sig till lag-SM i Strömsholm i juni. Det är en lång väg dit och laget måste komma etta eller tvåa i hela serien, det är många felfria ritter dit, säger Cecilia Mårtensson.

Bäst tid av alla lag i omgången hade Nansta, som slutade på sjunde plats med åtta fel.

I de individuella klasserna svarade Denise Svedberg för bäst prestation där hon vann söndagens lätt A, kategori C. På hästen Harry, red hon in före tvåan Trulsa Ansgariusson från Gävle.

I samma klass kom Ingemar Hammarström och Atlas på femte plats medan Nanstas Hilda Denkert slutade åtta och missade placering med minsta möjliga marginal.

Ingemar Hammarström hade också en andraplats med Munsboro Swap Shop i kategori B, där han slutade på noll fel men strax bakom Roslagens Ellinor Liwing.

Under lördagen var det Nansta som knep två andraplatser i den nationella hoppningen. Med hästen Munsboro m&m´s red Alva Trané, i lätt A kategori C, på noll fel och placerade sig tvåa, dryga sekunden bakom segrande Elvira Dahlgren, Stöcke.

I kategori B red klubbkamraten Hilda Denkert på hästen Woodfield Girlie in som tvåa, även hon med noll fel, bara 26 hundradelar från segern.