Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppinsats av Ljusdal

En toppinsats när det som bäst behövdes.
Ljusdal dikterade villkoren hemma på Älvvallen och besegrade serieledaren Hille med 2–0 (2–0).

I våras körde Hille över Ljusdal fullständigt och vann med 5–0.

I lördagens höstretur på Älvvallen blev det annat ljud i skällan.

Efter en jämn, tät och chansfattig inledning på matchen var det Ljusdals som tog ledningen i matchens 26:e minut. Anna Hammergård spelade i djupet på Alva Östberg, som hann fatt bollen vid kortlinjen och slog ett inlägg till Sanna Signeul. Ljusdals bäste målgörare den här säsongen behövde bara sätta dit foten – bollen i öppet mål.

Ett mål som gav Ljusdal energi. För under andra delen av den första halvleken lirade hemmalaget sin bästa fotboll för säsongen. Och skyttedrottningen, ja hon levererade igen. Sanna Signeul fick loss bollen från en Hilleförsvarare, tittade upp och såg att målvakten stod lite för långt ute. Lobbskottet var perfekt – 2–0 till Ljusdal. Sannas elfte mål för säsongen.

– Den satt riktigt bra, ett lite typiskt mål för att vara mig. Jag har gjort några sådana förut, säger Sanna, som nog kanske borde ha gjort ett tredje mål också.

I andra halvlek, där Ljusdal spelade så nära perfekt som det går i defensiven, skaffade hon sig ett friläge ute till vänster i straffområdet. Men istället för att vinkla in bollen i bortre med högerfoten var Sanna för osjälvisk och passade. Johanna "Jajja" Kämpe avslutade målchansen, men då hann Hilleförsvararna emellan.

– Jag ville väl vara snäll, säger Sanna Signeul med ett skratt.

– Nä, men jag tittade inte ens upp. Men det gör ju inget nu, vi vann ju i alla fall.

Hilles tränare Emil Lindbom menar att det förr eller senare kommer en dipp under en säsong:

– Det är vansinnigt svårt att hålla en hel säsong. i våras mot Ljusdal gjorde vi en fantastisk första halvlek när vi gjorde 4–0. I dag var det istället Ljusdals som var jättebra. Jag hade på känn att det lag som gjorde första målet skulle vinna, säger han.

Emils tränarkollega i Ljusdal, Tomas Wennberg, hyllar främst sitt lags försvarsspel:

– Taktiskt fulländat från vår sida, tjejerna spelade precis som vi pratade om innan.

I nästa omgång möter Ljusdal en annan toppkonkurrent i division 2 södra Norrland – Stensätra.

Var kan detta bära?

– Den frågan kan jag svara på efter nästa match, säger Tomas Wennberg med ett leende innan han beger sig in i omklädningsrummet för att hurra tillsammans med laget.

Toppen av serien ser ut att bli ett riktigt getingbo i höst. Hille toppar alltjämt, trots förlusten mot Ljusdal, på 26 poäng. Ljusdal är ny tvåa, en poäng bakom. Stensätra kryssade hemma mot Edsbyn och ligger trea på 24 poäng, en före fyran Team Hudik.