Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppenhelg för Ringnäsryttarna

/

Flera framskjutna resultat för Ringnäsryttare vid helgens ponnyhoppningar i Hudiksvall.
– Det kändes som att det vände i helgen, säger en av de framgångsrika Ringnäsryttarna, Tova Magnusson.

Annons

I helgen har det varit nationella tävlingar för ponny i Hudiksvall. Tävlingarna började på fredagen med klassen lätt B där många av Ringnäsryttarna var felfria men som inte räckte till några placeringar.

Efter det var det dags för lätt A, och här höll sig tvillingssystrarna Selma och Klara Hammarström sig framme i kategori B. Selma vann på sin Munsboro Swap Shop och Klara kom på andra plats med Fingal II och de var de enda dubbelnollorna i klassen.

I kategori C var det Amanda Hammarström som red snabbast och tog hand om segern med sin June, medan Mathilda Hammarström i kategori D var felfri på sin nya ponny Munsboro Maisy B och kom på en fin tredjeplats. Hon var också först utanför placering med sin andra ponny Careltje E.

Tove Engvall debuterade i klassen med sin Munsboro Elton och de fick ett nedslag.

Lördagen inleddes med en lätt B. Även här höll sig Klara Hammarström framme i kategori B och red in på en fin andra plats på sin Fingal II. I kategori D var Tove Engvall med Munsboro Elton felfria och utanför placering.

Dagen fortsatte med en lätt A där Klara Hammarström red en felfri runda och kom tvåa i kategori B. I kategori D var Sanna Look och Munsboro Roxboro felfri och snabbast och tog hand om segern. Sista klassen var en medelsvår A. Tova Magnusson på Munsboro Taylor hade ett nedslag som räckte till en fin tredje plats.

Söndagen började med en lätt A och här tog Klara Hammarström och Fingal II hand om segern som enda nollan i klassen i kategori B. Selma Hammarström kom på andra plats med fyra fel på Munsboro Swap Shop.

I kategori C red Amanda Hammarström och Munsboro Cross en felfri runda i grunden som räckte till en fin femteplats.

Sedan var det dags för helgens sista klass som var en medelsvår B. Här var Tova Magnusson och Munsboro Taylor ensam som felfri och tog hand om segern.

– Det kändes som att det vände i helgen. Efter flera tävlingar där det inte känts så bra och med flera nedslag, gick det jättebra i Hudiksvall både för mig och Munsboro Taylor, säger Tova Magnusson på telefon från Irland där hon är på klassresa.

Klubbkompisen Sanna Look kom på andra plats med sin Munsboro Roxboro. Sedan delades det ut pris för bästa kategori B, C och D. Klara Hammarström vann kategori B och Tova Magnusson vann kategori D.

Mer läsning

Annons