Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tony tror på SM-pall

I fjol gjorde Tony Croon sin bästa säsong i rallycrossens SM-serie.
Men samtidigt var det en fjärdeplats med besk eftersmak.
– Jag var ju bara en punktering i finalen från en pallplats, säger Frelugas tuffing i värstingklassen division 1.

Med en bråkdel av EM-stjärnornas budget är den 39-årige sporthandlaren (i både Bollnäs och Falun) tillbaka för att busa med storfräsarna i SM.

– Egentligen ska det inte gå att matcha de här grabbarna, men det gör det. Vi har rätt bra fart i grejerna, även om de är gamla, säger Tony, som också tar med sig en hel del positiv energi från fjolårets säsong.

En Säsongen som rivstartade med seger i den första SM-deltävlingen i Knutstorp. Och inför avslutningen i Strängnäs hade han bra chans på en pallplats. Croon tog sig också, mycket starkt, till A-finalen.

– Efter två varv låg jag tvåa. Då åkte jag på en punktering, slutade femma i finalen och en snöplig poäng från tredje plats totalt. Så himla surt att vara så nära.

Samtidigt var det en motgång som gav nya knutna nävar och energi till en ny satsning.

– En pallplats är ett givet mål.

Som vanligt har det varit snålt med tid mot slutet, och knappast någon tid alls för träning. Det blir för Tony Croon att köra av rosten under fredagens träning i Arvika, som på lördagen står värd för den första av fyra (två i Sverige, två i Norge) deltävlingar i nya Rally Croos Norden där eliten jagar prispengar.

Jakten på SM-poäng startar i Tommelilla den 13 juni.