Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomt på tomten vid Time

I maj stängde OK. I augusti skulle Qstar börja bygga sin mack Men ännu är det öde och tomt på tomten vid Timebutiken.

Annons

Sedan OK-macken försvann har butikslokalen tagits över av Andreas Sundlöf och Mia Eriksson. Där driver de en Timebutik sedan den 1 juli.

– Vi har hela tiden väntat på macken. Nu när det mörknar tidigare är det så tomt och tyst här så många tror att inte vi heller har öppet.

Intill kassan ligger broschyrer om kontokort till Qstar och hon och övriga på Time hade hoppats pumparna skulle vara på plats nu:

– Många tar den, och frågar när macken ska komma - ingen vill ju ansöka förrän man säkert vet att det blir av.

Bygglovet lämnades in i augusti. Byggstart var planerad att ske för två månader sedan. Men kommunens Plan och Bygg avdelning upptäckte att tankarna var inritade på kommunens mark - och dessutom alldeles intill VA-nätet, så det blev bakläxa för Qstar, som korrigerat ritningen nu.

Enligt byggnadsinspektör Lars Persson är bygglov beviljat och allt klart för start.

– Eftersom det var bråttom med bygglovet har jag även mejlat det till Qstar. Givetvis skickas även originalhandlingarna. Men om de hinner bygga macken innan vintern kan jag inte svara på - det är inte mitt område.