Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomt efter Daniel

Som väntat kunde inte Hudiksvall försvara sina tre raka i herrarnas SM-stafett på skidor. Inte heller blev det något riktigt lag, men man körde två sträckor. När Daniel Richardsson fört upp laget från tolfte till andra plats och vunnit sträckan, hade han ingen att växla till…

Men det var klart i förväg. Jörgen Brinks namn var bara på papperet. Både Fredrik Jonsson och Anders Södergren var sjuka.

Både startmannen Lars Ljung och Daniel ville ha en tävling och åtminstone Daniel var nöjd med sin dag.

– Jag behöver tävlingar, inte minst i sprint. Det här var nyttigt, man får träna i kurvor och liknande. Det kändes bättre i dag än under skejten i skiathlonloppet. Jag hade väl även bättre skidor, sa Daniel, som kör även lördagens 15 km klassisk och där säkert har en god chans till guld. Lars Nelson, Åsarna, är kanske den svåraste opponenten.

Daniel fick ett tack av Åsarnas VM-uttagne Jens Burman, som hängde med Daniel en lång del av loppet och drogs fram till sträckans tredje bästa tid.

Stafetten blev som väntat en duell mellan Mora och Borlänge, men den matchen varade bara halva sträckan och sprintduellen mellan Emil Jönsson och Calle Halfvarsson på slutsträckan uteblev sedan Martin Johansson blivit avhängd på mellansträckan.

Det blev en ny titel för Mora, som vunnit många SM-stafetter, de fyra senaste mellan 2008-2011.

Emil Jönsson, inspirerad av möjligheten att ta sitt första stafettguld, åkte slutsträckan 51 sekunder snabbare än någon annan.

Damstafetten slutade också med favoritseger. Charlotte Kalla fick gå ut med en knapp ledning för Piteå. Den ökade hon till dryga minuten och blev för första gången svensk stafettmästare.

Hudiksvalls damlag, utan Evelina Settlin, blev tolva i damernas stafett, men låg två placeringar bättre efter Sara Nordstrands första sträcka. Agnes Åsander Grahn lyckades hålla den placeringen på andra även om hon hade bara 13:e sträcktid. Malin Eriksson föll tillbaka två placeringar på sista och hade också 13:e sträcktid av de 14 lagen.

Lite Hälsingeglans faller naturligtvis på första sträckans segrare Marika Sundin i Sollefteås färger. Marika har gått fram ganska starkt. Namnet är starkt förknippat till Sundins skidfabrik då fabrikören Anders var Marikas farfar.