Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomma tunnor skramlar mest!

Med buller och bång bjuder oppositionen i landstinget –  de så kallade Samverken för Gävleborg (m, fp, kd, svp) – till presskonferens. Stor förväntan inför budskapet – vad vilja de?

Annons

Sammanfattningsvis – inte speciellt mycket! Ett lyssnande ledarskap utlovas, högsta kvalitet i vården och inga vårdköer. Bra – det är till nästan alla delar det utvecklings- och förändringsarbete som pågår i landstingsstyrelsen och där samtliga oppositionsråd finns representerade.

Samverkan för Gävleborg lovade väljarna - inför kommande val - att alla sjukhus i Hälsingland blir kvar med samma innehåll som idag. Vi fick inga besked om finansieringen – inte ens budgeten för 2010 har de fått ihop än enligt Stig Zettlin, svp.

Vi, (s, c, mp), som utgör den politiska majoriteten, utlovar kvalité och patientsäkerhet före strukturer. Vi fortsätter utvecklingen av närsjukvården enligt mottot ofta och nära och specialistsjukvården enligt sällan och samlat – helt enligt vårt samverkansavtal.

Men – det märkligaste av det lilla som presenterades av Samverkan för Gävleborg var ett vallöfte av ny och sällan skådad karaktär – att avsätta landstingsdirektören med flera i tjänstemannaleden. Politisk pajkastning är tyvärr en del i politikens villkor, men att blanda in tjänstemän med avtalsenliga anställningsvillkor, med okänd politisk hemvist, som arbetar utifrån politiska direktiv och beslut är häpnadsväckande och tyder på en förfärande okunskap och – desperation!

Ingemar Karlén – de kristnas torped enligt Arbetarbladets ledare – har sagt sig behöva skapa rubriker för att bli känd – kanske genom detta dumdristiga utspel – men – Patrik Stenvard (Moderaterna) och Carina Östansjö (Folkpartiet) – har ni verkligen inte högre ambitioner?

Ann-Margret Knapp

Landstingsråd S

Björn Brink

Landstingsråd C

Maria Aspers

Landstingsråd MP

Tommy Berger

Landstingsråd S

Hannah-Karin Linck

Landstingsråd C