Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomi Mustonen lämnar LBK

När forwarden Fredrik Rexin i förra veckan bestämde sig för att lämna Ljusdals BK så "försvann" 23 gjorda mål i ett nafs. Nu var det tänkt att Tomi Mustonen – han gjorde elva mål förra säsongen – skulle ta ett större ansvar vad gäller målfabrikationen till nästa säsong. Nu blir det inte så. Tomí har nämligen bestämt sig för att bryta kontraktet med Ljusdals BK. Hans kontrakt gäller nämligen i en säsong till, men kontraktet är brutet i samråd med LBK.

– Jag mår inte bra och tillsammans med, bland annat, LBK:s Sportchef Michael Vallin har jag bestämt att det är bäst att jag lämnar LBK, säger Tomi Mustonen.

Tomi Mustonen och LBK:s Sportchef Michael Vallin har haft regelbundna samtal under senvintern och våren där Tomi förklarat sin situation, han har varit hem till Finland på semester och haft långa samtal med familjen och nu har han alltså kommit till ett beslut.

– Ja, det är att jag flyttar hem till Björneborg. Tanken är att jag ska läsa till lärare, men om det blir redan till hösten eller nästa år vet jag inte. Det där beror lite på om jag hinner få in en ansökan reda till höstterminen. Om jag överhuvudtaget ska spela bandy så blir det i moderklubben Narukerä, säger Tomi.