Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Froms: Därför tvingas vi till korttidsarbete – trots att fler än någonsin tar del av vår journalistik

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Ingen kommer undan det virus som sprider sig över världen. Och när världen gör halt så gör stora delar av våra annonsintäkter det också. Vi är långt ifrån ensamma och denna vecka tvingas Hälsinglands redaktioner införa korttidsarbete.

Arbetstiden förkortas med 20 procent för i stort sett alla redaktionens medarbetare. Det innebär att vi inte kommer att kunna göra lika många artiklar som vi gör i vanliga fall. Det i en tid när vi behövs som allra mest. Vi har aldrig haft så många läsare som nu och jag säger med stolthet att vi är viktiga.

I tider av fejkade nyheter och en coronapandemi som påverkar alla delar av vårt samhälle är det viktigt att det finns oberoende och kvalificerad journalistik. Vi står för den där du bor, vi har gjort det i mer än 100 år och vi vill göra det i 100 år till.

Vi har aldrig haft så många läsare som nu och jag säger med stolthet att vi är viktiga.

När annonspengarna, som är en betydande del av vår finansiering, krymper är det ännu viktigare att alla som ser nyttan av lokal journalistik tecknar eller förlänger sin prenumeration. Vi kommer att fortsätta att dygnet runt producera nyheter för våra papperstitlar och sajten helahälsingland.se.

Och jag lovar att vi ska göra allt som står i vår makt för att ni läsare ska drabbas så lite som möjligt av vår arbetstidsförkortning.

Tomas Froms, stf ansvarig utgivare