Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Bergman i hård strid om segern: "Alltid kul när det är kamp"

Tomas Bergman och Patrik Flodin segrade i var sin klass när Hälsingeserien fortsatte i Offerdal i lördags.

Annons

Sjätte deltävlingen i serien flyttade denna gång alltså utomsocknes, närmare bestämt till Jämtland. Valnetrofén innehöll en dryga milen lång sträcka som kördes två gånger.

I klassen för fyrhjulsdrivna bilar slog SMK Hälsinges Tomas Bergman/Paulin Bergqvist till med bästa tiden i det första åket, sex sekunder före Patrik Åkerman/Lars Grip, Ljusdal.

Närmast efter skuggade ytterligare ett Ljusdalsekipage med Jocke Halvarsson bakom ratt och pedaler.

Åkerman kom i retur i ”andra halvlek”. Var här lite drygt två sekunder snabbare än Bergman, men den sistnämnde behöll alltså kommandot i sammandraget. Segermarginalen skrevs till fyra sekunder jämnt. Pallen gjordes komplett av Halvarsson, distanserad med 13 sekunder av segrande Tomas Bergman.

Totalt i Hälsingeserien är det nu spännande. Jocke Halvarsson leder fortfarande, men nu bara med en poäng före Tomas Bergman – 42poäng mot 41.

– Det är så det ska vara. Alltid kul när det är kamp, menar Tomas.

Som gillade upplägget på Valnetrofén.

– Ja, det nya var att vi efter två rekognoseringar hade fullfartskörning utan tid innan de båda tävlingsomgångarna. Då var vi inne i ett bra tempo redan från start, fortsätter segerherren.

I tvåhjulsdrivna klassen knep Härnösands Tommy Strömledningen i den inledande omgången, halvsekunden före Jari Liiten, Hälsinge.

Men när väl Patrik Flodin kommit igång kunde ingen hejda Ilsboföraren, som för dagen rattade en lånad BMW. Efter att ha putsat sin förstatid med nära en halv minut i sitt andra framträdande så tog Patrik –lotsad av Morgan Olsson – segern med tio sekunder i rygg på Ström.

Liiten kördedessvärre av vägen strax före målgång i det andra åket och tvingades bryta.

Snabbaste B-förare i 2wd-klassen blev Anders Hedström, Hälsinge.

I klassen C-förare VOC/Grupp F/Ekonomi segrade HåkanNilsson, Timrå. Andra plats gick till Karl Swing/Ola Swing, Bollnäs.

En andraplats blev även facit för Fredrik Basth/JaniRantala, Hälsinge, i Grupp E.