Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tom Dahl kliver upp ett par nivåer: "Ska man utvecklas så..."

Tom Dahl har varit en bärande spelare i IK Ljusdal under många säsonger.
Kommande säsong kommer han pendla till Gävle för spel med division 1-nykomlingen Strömsbro.
– Det kom så perfekt tajmat, ska man någon gång utvecklas i den här sporten så ska man göra det nu, säger den 23-årige centern.

Tom Dahl är i allra högsta grad en av de mest kvalitetsmässiga innebandyspelarna från Ljusdal.

Men 23-åringen kommer inte följa med sin moderklubb upp i division 2 – utan han hoppar över det steget och går i stället till ettan. Tom Dahl är klar för spel med Gävlelaget Strömsbro.

– Jag har tränat ett gäng pass med laget, och det blev helt klart förra veckan, säger Tom Dahl, som kommer bo kvar i Ljusdal och pendla för två träningar och en match i veckan.

– Sedan kommer jag träna resten hemma, säger han.

Tom Dahl har som högst spelat i division 2 tidigare, när Ljusdal var på den nivån senast. Men känslan av att vara ny på nivån blir han inte ensam om i Strömsbro, då laget vann tvåan förra säsongen – som nykomling från trean.

– Målsättningen är att etablera sig i ettan. Vi har bra spelare, och har fått till en riktigt bra förstakedja som kommer bli riktigt bra i ettan. Tanken är att jag ska spela i andra, jag har kommit in riktigt bra i gruppen, säger Tom Dahl, som kan beskrivas som en spelare som behärskar både poängmakeri i skapande kedja och mer defensiva roller.

På lördagen är det seriepremiär i division 1 östra Svealand, där Strömsbro möter Hagunda från Uppland.

– Vi möter dem som alla tror ska vinna serien i första matchen, så det kommer säkert bli mycket försvarsspel, säger Tom Dahl.