Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tom Dahl kliver upp ett par nivåer: "Ska man utvecklas så..."

Tom Dahl har varit en bärande spelare i IK Ljusdal under många säsonger.
Kommande säsong kommer han pendla till Gävle för spel med division 1-nykomlingen Strömsbro.
– Det kom så perfekt tajmat, ska man någon gång utvecklas i den här sporten så ska man göra det nu, säger den 23-årige centern.

Annons

Tom Dahl är i allra högsta grad en av de mest kvalitetsmässiga innebandyspelarna från Ljusdal.

Men 23-åringen kommer inte följa med sin moderklubb upp i division 2 – utan han hoppar över det steget och går i stället till ettan. Tom Dahl är klar för spel med Gävlelaget Strömsbro.

– Jag har tränat ett gäng pass med laget, och det blev helt klart förra veckan, säger Tom Dahl, som kommer bo kvar i Ljusdal och pendla för två träningar och en match i veckan.

– Sedan kommer jag träna resten hemma, säger han.

Tom Dahl har som högst spelat i division 2 tidigare, när Ljusdal var på den nivån senast. Men känslan av att vara ny på nivån blir han inte ensam om i Strömsbro, då laget vann tvåan förra säsongen – som nykomling från trean.

– Målsättningen är att etablera sig i ettan. Vi har bra spelare, och har fått till en riktigt bra förstakedja som kommer bli riktigt bra i ettan. Tanken är att jag ska spela i andra, jag har kommit in riktigt bra i gruppen, säger Tom Dahl, som kan beskrivas som en spelare som behärskar både poängmakeri i skapande kedja och mer defensiva roller.

På lördagen är det seriepremiär i division 1 östra Svealand, där Strömsbro möter Hagunda från Uppland.

– Vi möter dem som alla tror ska vinna serien i första matchen, så det kommer säkert bli mycket försvarsspel, säger Tom Dahl.