Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolka tystnad rätt

Häromdagen fick jag veta att det tydligen funderats lite över varför jag inte sagt något under de två personalträffar som Ovanåkers kommun genomförde tisdagen 4 mars. Eftersom jag inte vet vilka eller hur många som undrar så ger jag nu en förklaring i tidningen.

Häromdagen fick jag veta att det tydligen funderats lite över varför jag inte sagt något under de två personalträffar som Ovanåkers kommun genomförde tisdagen 4 mars.

Eftersom jag inte vet vilka eller hur många som undrar så ger jag nu en förklaring i tidningen.

Mötena kom till som ett krav från de fackliga organisationerna att arbetsgivaren skulle informera personalen om det ekonomiska läget.

Större delen av tiden presenterade kommunchefen siffermaterial och prognoser och därefter fanns en liten stund över för frågor från personalen.

Jag har inga större synpunkter på den informationen som gavs. Det enda jag kan konstatera är att det inte finns medräknat konsekvenser som till exempel ökade kostnader för socialtjänsten på grund av utförsäkringar från försäkringskassan eller befolkningsminskning på grund av arbetslösheten och a-kassans hårdare regler.

Vilket kanske inte så konstigt med tanke på att Björn Mårtensson och hans borgerliga kolleger naturligtvis inte vill kritisera sin egen regerings politik.

Om regeringen däremot i vårpropositionen ger kommunerna de pengar de har rätt till så kan läget kanske förbättras. Men prognoser är endast gissningar och inga fakta.

Tisdagens möten var till för information och frågor och inte avsedda för någon politisk diskussion eller några politiska uttalanden. Enda anledningen till att jag deltog på dessa möten var att jag ville höra om det fanns frågor och synpunkter från den personal som var där som kunde vara av intresse.

Det fullsatta mötet under dagen var ganska tyst men under kvällens möte som var mer glest besökt, framfördes en del kloka synpunkter och frågeställningar.

Men tystnad kan vara nog så talande i sig och man ska inte göra misstaget att tolka tystnad som medgivande. Vare sig min tystnad eller mötesdeltagarnas.

Oppositionsråd Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel