Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Togs för drograttfylla – hade vapen och ammunition i bostaden

Under en utredning om rattfylleri och ringa narkotikabrott skulle polisen ta hand om den misstänktes jaktvapen. I hans bostad hittade de fler vapen och ammunition som han inte hade tillstånd för.

I början av december stoppade polisen en man från Ljusdals kommun som körde bil i Sveg, trots att han hade använt amfetamin.

Under utredningen beslutades att mannens jaktvapen skulle omhändertas. När polispatrullen åkte till hans bostad, upptäckte de att han förutom sina egna vapen, som han hade licens för, även förvarade en anhörigs vapen i sitt hem.

Han hade dessutom 170 patroner kulammunition samt 17 sprängkapslar, utan att ha tillstånd för det. Mannen hade även narkotika på sig när patrullen var där.

Läs även: Ljusdalsbo köpte vapen via internet

Nu åtalas han för två fall av brott mot vapenlagen, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Mannen har sagt till polisen att han fick ammunitionen efter en anhörig som gått bort.

Åtalspunkterna mot honom ska tas upp i en kommande rättegång i Hudiksvalls tingsrätt.

Läs även: Blåste på i 220 km/h genom Ljusdal – grät när han såg polisens film