Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog sig in i med hjälp av brunnslock

Tidigt på onsdagsmorgonen krossade en inbrottstjuv glasdörren och tog sig in i Herambs uraffär.

Det är långt ifrån första gången butiken drabbas av inbrott.

Det var vid fyratiden som inbrottslarmet i Herambs uraffär på Köpmangatan i Söderhamn aktiverades. Någon eller några hade tagit sig in i butiken och sedan snabbt roffat åt sig ett stort antal klockor.

Butiksägaren Birgitta Heramb berättar att inbrottstjuvarna använde sig av galler tagna från gatubrunnar för att krossa glaset på entrédörren. Sedan rensade de en monter inne i butiken.

- De tog alla Tissot-klockor. Så de verkar ha riktat in sig på det, säger Birgitta Heramb.

Butiken fick nytt glas på dörren redan vid lunchtid på onsdagen. Polisen har genomfört en teknisk undersökning och då letat efter fingeravtryck, och de kommer även att titta upptagningar från butikens övervakningskamera.

Herambs uraffär har utsatts för inbrott eller skadegörelse många gånger genom åren. Birgitta Heramb har haft butiken sedan 1994 och har slutat räkna hur många gånger någon brutit sig in.

- Det stannar inte vid tio. Det är väldigt många gånger, säger hon uppgivet.