Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobias på hemmaplan

En bollkonstnär på golfbanan. Jodå, Tobias Eriksson, Ljusdals export till fotbollsallsvenskan, har spelat golf också i sina dagar.
– Ja, men det var snart tio år sedan, säger Tobias som nu är hemma i Ljusdal på en minisemester. Sporten har träffat honom.

Lunch på "golfen". Av två anledningar faktiskt. Dels för att Tobias Eriksson skulle prisbelönas av idrottsentusiasten Jan Olsson, han som var med och startade anrika Ryonbolaget och numer äger idrottsmuséet i Hudiksvall, dels för att göra en halvtidsartikel. Nästan halvtid i alla fall därför att tolv av 30 matcher spelats av årets allsvenska.

Det var ju så här att Tobias Eriksson värvades sent från GIF Sundsvall till Kalmar FF. Det vill säga från "Giffarna" som ranmlade ur allsvenskan efter förra säsongen, till mästarlaget Kalmar FF. Ett stort steg. Men ett steg som Tobias klarat med bravur. Och efter det att han fått börja seriespelet som back har det gått väldigt bra och nu benämns han som den nye Viktor Elm. Viktor Elm som var en av spelarna från mästarlaget som lämnade Kalmar för proffsspel i Holland och som också är landslagsman. Med andra ord, det är ingen dålig jämförelse med Tobbe-ögon sett.

– Klart att man blir stolt över det. Det har också känts väldigt bra efter det att jag fick ta steget upp på mittfältet. Jag har också fått en roll som passar mig perfekt, att jobba och slita och stör motståndarna i deras uppspelsfas och sedan offensivt så har jag och Rasmus (Elm, reds anm) en ganska fri roll framåt. Jag får också mer och mer ansvar i laget, säger Tobias.