Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuven kom när de såg på tv

Mitt på onsdagen blev makarna Benita och Bert Östman bestulna i sitt hem. Medan de såg på friidrotts-VM på tv, tog sig någon in i deras lägenhet och stal en handväska innehållande 1 200 kronor.

Annons

Sonen Johan var på besök från Borlänge och hade precis lämnat lägenheten för att gå ett ärende när Benita hörde att ytterdörren öppnades.

– Jag trodde att det var Johan. Han rör sig så fint och tyst, berättar hon.

Stunden senare hörde Benita Östman hur det small till i en papperskorg som hon hängt på ytterdörren under brevinkastet. När hon gick från vardagsrummet, där hon befann sig med maken Bert, för att titta i hallen stod dörren på vid gavel.

Tre timmar senare upptäckte hon att väskan var stulen. Väskan hade hon hängt bakom Berts sovrumsdörr.

– Vi letade överallt i lägenheten och tittade till och med i kylen. För man vet inte vad man kan hitta på som gammal. Men väskan var borta, utbrister Benita Östman.

Dörren som alltid brukar vara låst var på onsdagen olåst i en timme. Efter händelsen är paret extra försiktiga.

– Man känner sig väldigt otrygg. Vi märkte ingenting. Efter det här känner jag mig dubbelt så gammal, säger Benita Östman som är 76 år och maken 77 år.