Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuven kom när de såg på tv

Mitt på onsdagen blev makarna Benita och Bert Östman bestulna i sitt hem. Medan de såg på friidrotts-VM på tv, tog sig någon in i deras lägenhet och stal en handväska innehållande 1 200 kronor.

Sonen Johan var på besök från Borlänge och hade precis lämnat lägenheten för att gå ett ärende när Benita hörde att ytterdörren öppnades.

– Jag trodde att det var Johan. Han rör sig så fint och tyst, berättar hon.

Stunden senare hörde Benita Östman hur det small till i en papperskorg som hon hängt på ytterdörren under brevinkastet. När hon gick från vardagsrummet, där hon befann sig med maken Bert, för att titta i hallen stod dörren på vid gavel.

Tre timmar senare upptäckte hon att väskan var stulen. Väskan hade hon hängt bakom Berts sovrumsdörr.

– Vi letade överallt i lägenheten och tittade till och med i kylen. För man vet inte vad man kan hitta på som gammal. Men väskan var borta, utbrister Benita Östman.

Dörren som alltid brukar vara låst var på onsdagen olåst i en timme. Efter händelsen är paret extra försiktiga.

– Man känner sig väldigt otrygg. Vi märkte ingenting. Efter det här känner jag mig dubbelt så gammal, säger Benita Östman som är 76 år och maken 77 år.