Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuven fastnade både på film och hos polisen

(UPPDATERAD KL 21.00) Innan tjuven slog sönder snuskylen med kofot, tittade han rakt in i bensinstationens videokamera. Med goda signalement kunde senare en misstänkt man gripas av polisen.

Shell på Björnmyravägen i Hudiksvall har utsatts för ett inbrott under natten till torsdagen.

Ulla Wallin-Ruth, som driver macken tillsammans med maken och stationchefen Michael Ruth, berättar om synen hon möttes av när hon kom till jobbet:

- Det var inte direkt vackert. Vi har sopat ihop en hel skottkärra med glassbitar.

Okända mängder olja och snus har stulits vid inbrottet.

Lyckligtvis har hela förloppet fångats av butikens övervakningskamera, berättar Ulla Wallin-Ruth: En man slår sönder entrédörren med kofot. Han går in i butiken och tar oljedunkar som han slänger ut genom den trasiga glasdörren. Sedan hoppar han över kassadisken.

- Han vänder sig om och tar kofoten, och då tittar han rakt in i kameran. Sedan slår han sönder snuskylen fastän den är olåst, och så roffar han åt sig massor med snus, säger Ulla Wallin-Ruth.

Enligt Ulla Wallin-Ruth bör förövaren vara en man i 25–35-årsåldern. Hon berättar att även mannens bil fångats på filmen, med registreringsskylten väl synlig.

Inbrottet på Shell var ett av två inbrott i Hudiksvall under natten till torsdagen. Även McDonalds har drabbats.

Gävleborgspolisen utfärdade ett larm vid femtiden på morgonen. En patrull från Västernorrlands län mötte en svart Audi som färdades norrgående i höjd med Njurunda, men lyckades inte komma i kapp bilen.

Sundsvalls tidning på nätet rapporterar att ett företag i Härnösand fick en ruta krossad vid halv sex-tiden på morgonen. En svart Audi var inblandad även denna gång.

Strax efter klockan åtta på morgonen anträffades en svart Audi – detta efter att en polispatrull från Sollefteå voltat i jakten på den. När bilen slutligen anträffades hade den kört av vägen i Graninge. En person, en 32-årig man hemmahörande i Farsta, kunde gripas på platsen.

- Han sitter anhållen i Sollefteå, misstänkt för en del stölder och naturligtvis också hans sätt att köra bil, sade Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, vid sex-tiden på torsdagskvällen.