Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarna tog Astrids rullator

Flera äldre har blivit av med sina rullatorer i Söderhamn den senaste tiden.

En som drabbats är Astrid Person på Tallvägen.

Under oktober har en handfull rullatorer stulits från äldre i Söderhamn. 82-åriga Astrid Person blev av med sin rullator i början av månaden. Den stod då fastlåst i elementet innanför porten i hyreshuset på Tallvägen.

Hon upptäckte stölden när hon en dag var på väg att ta sig in till stan, och då är hon beroende av att ha med sig rullatorn.

- Jag kan inte gå långa sträckor utan den. Jag har käppen inomhus men jag kan inte gå och handla med käpp. Det går inte.

Astrid fick tillfälligt låna en rullator och köpte sedan en begagnad av en dam i Ljusne. Den nya rullatorn står nu på samma ställe som den förra, men är försedd med ett mycket kraftigt lås som går runt elementet.

- Det är ett lås som man låser mopeder med, säger Astrid Person.

Hon är bedrövad över att det finns människor som riktar in sig på att förstöra för äldre.

- Det är grymt på något vis. Det är som att det inte finns någon omtänksamhet, det handlar bara om pengar.

Stölden har satt sina spår. Hon tittar till sin nya, röda rullator flera gånger om dagen.

- Varje kväll innan lägger mig tittar jag om den står kvar. Och varje morgon tittar jag igen. Det är som att man förlorar tryggheten, säger Astrid Person.