Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv i livsfara - inlåst i frysvagn

Inbrottet i frysvagnen kunde ha kostat tjuven livet.

Han blev inlåst hela natten. Men mannen hade tur i oturen när det var endast 13-14 minusgrader. Normalt ska det vara under 20-gradersstrecket.

Annons

Det något udda polisärendet inträffade vid Kontorsvaruhuset i Kläppa, Ljusdal, under natten mot måndagen.

En anställd skulle vid 07.00-tiden på måndagsmorgonen ut för att hämta varor i frysvagnen bredvid butiken när han något skärrad fick höra rösten från en människa i vagnen.

– När vår kille ryckte upp dörren satt det en minst sagt frusen man där som spontant sa att det var skönt att någon kom, berättar Fredrik Nordenståhl, chef för Kontorsvaruhuset i Ljusdal.

Inte nog med att tjuven, en man i 40-årsåldern från Ljusdals kommun som är känd av polisen från tidigare brottsutredningar, blev inlåst och iförd endast sommarkläder fick utstå 13-14-gradig kyla under nära nio timmar. Han fick heller inget med sig från brottsplatsen utan kommer nu att höras av polis och riskerar åtal för försök till stöld.

– Han är ännu inte hörd men är identifierad av personal på den aktuella platsen, säger Lars Bergqvist vid Ljusdalspolisen.