Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv i livsfara - inlåst i frysvagn

Inbrottet i frysvagnen kunde ha kostat tjuven livet.

Han blev inlåst hela natten. Men mannen hade tur i oturen när det var endast 13-14 minusgrader. Normalt ska det vara under 20-gradersstrecket.

Det något udda polisärendet inträffade vid Kontorsvaruhuset i Kläppa, Ljusdal, under natten mot måndagen.

En anställd skulle vid 07.00-tiden på måndagsmorgonen ut för att hämta varor i frysvagnen bredvid butiken när han något skärrad fick höra rösten från en människa i vagnen.

– När vår kille ryckte upp dörren satt det en minst sagt frusen man där som spontant sa att det var skönt att någon kom, berättar Fredrik Nordenståhl, chef för Kontorsvaruhuset i Ljusdal.

Inte nog med att tjuven, en man i 40-årsåldern från Ljusdals kommun som är känd av polisen från tidigare brottsutredningar, blev inlåst och iförd endast sommarkläder fick utstå 13-14-gradig kyla under nära nio timmar. Han fick heller inget med sig från brottsplatsen utan kommer nu att höras av polis och riskerar åtal för försök till stöld.

– Han är ännu inte hörd men är identifierad av personal på den aktuella platsen, säger Lars Bergqvist vid Ljusdalspolisen.