Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejer släppte ut hästarna

Hästägaren Sara Belin som miste sitt avelssto natten till tisdagen har kommit i kontakt med två tonårstjejer som har berättat att de släppte ut ponnierna.

– De har berättat vad de har gjort, de tog hästarna för att de ville rida, säger hon.

Sara Belin berättar att flera personer har tipsat om att det var två tonårstjejer som släppte ut de två Shetlandsponnierna natten till tisdagen. På tisdags kvällen kom hon i kontakt med tjejerna.

– De erkände att det var de som tagit ut hästarna. Hästen utan grimma smet ut ur hagen, men de trodde att hon skulle stå kvar på gräsmattan när de gick iväg med den andra för att rida, säger Sara Belin.

Hästen utan grimma var Sara Belins avelssto som senare på natten blev påkörd av en bil på E4. Hon hade följt efter den andra ponnyn när tjejerna gick iväg med den. Stoet avled senare på veterinärkliniken pågrund av sina skador.

– Tjejerna har inte tänkt alls på vad de har gjort och vilka konsekvenser det kunde få, säger Sara Belin.

Hon berättar att tjejerna tog ponnyn med grimma med sig för att rida. När de tröttnat på att rida och ville gå hem för att sova lämnade de ponnyn på byn. Ponnyn sprang senare hemåt och Sara Belin lyckades fånga henne vid E4 när de lastade den skadade ponnyn.

Sara Belin har vidarebefordrat de uppgifter hon har fått av tjejerna till polisen.

– Jag hoppas att polisen kommer gå vidare med det här. Jag är väldigt tacksam över all hjälp jag har fått med tips på vilka som gjort det och all stöttning jag får nu, säger hon.