Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejer i fokus på köpingen: "Roligt att det händer något på kvällen i Ljusdal"

Kom och shoppa, fika och trivs. Det var ledorden för tjejkvällen som på torsdagskvällen anordnades i Ljusdals centrum

Utanför Centrumhuset vajade på torsdagskvällen ballonger, parkeringsplatsen var full och inifrån hördes ett sorl blandat med musik.

Det är inte varje kväll köpingen sjuder av liv på detta vis, men så var det inte heller någon vanlig kväll. Det anordnades nämligen tjejkväll och det märktes i Ljusdals centrum.

Läs också: Tjejkväll i Hudik – uppträdanden och erbjudanden lockade

Centrumhuset var i fokus för aftonen och där hölls en välbesökt modevisning. Många människor hade samlats för att följa de 30 modellernas catwalk, som gick upp och ner för trapporna och mellan fikaborden på Konditori Finess.

Från högtalarna hördes popmusik på en talvänlig volym, passande för publiken som kunde diskutera kreationerna som visades upp.

– Nio butiker i centrumhuset visar upp våren och sommarens modenyheter. Det är både kläder, skor, smycken och klockor, säger Hans Robertsson på herrbutiken Mister.

Namnet till trots var män också välkomna och även herrkläder visades upp på visningen, men klientelet bestod mestadels av kvinnor i olika åldrar.

Förutom Centrumhuset var det under kvällen extraöppet i en rad olika centrumnära butiker och många ljusdalingar passade på att kvällsshoppa. En som kikade runt i butikerna var Alice Ericsson.

Läs också: Magneten på Postplan – Ljusdals svar på Stureplan?

– Jag ville titta på modevisningen och nu ska jag gå runt och kolla i affärerna. Man fick lite inspiration faktiskt, säger hon.

Två som gick i modevisningen var Anna Hammergård och Josefin Nordborg.

– Det är jättebra och kul att sådana här kvällar anordnas. Mysigt att det händer något i centrum, säger Josefin Nordborg.

Läs också: Flera tomma lokaler i Ljusdal– nu pågår förhandlingarna om nya hyresgäster

Anna Hammergård håller med:

– Det är roligt att det är kvällsöppet och att många människor har kommit hit ikväll.

Vad betyder en sådan här kväll i Ljusdal tror ni?

– Det är nog bra för butikerna som får en möjlighet att visa upp vad man säljer. Många kläder blir faktiskt finare när man ser dem på, säger Josefin Nordborg.